Når livet gør ondt

Jeg får aldrig mit eget barn

28. oktober 2008 af Redaktionen
Sygdommen endometriose gav Mette så voldsomme smerter, at operation blev den eneste udvej. I dag har hun fået en normal hverdag - til gengæld betaler hun prisen, som er barnløshed.

- Operationen har givet mig et liv. Nu kan jeg endelig få en hverdag uden smerter, fortæller 29-årige Mette Nielsen. Hun tog konsekvensen og fik fjernet underlivet, fordi hun lider af sygdommen endometriose.

Sammenkrøbet i kramper
- Det begyndte, da jeg gik i gymnasiet. Min mor kan huske, hvordan hun af og til måtte bære mig ind i seng, når hun fandt mig sammenkrøbet i kramper, efter at jeg havde kastet op af smerter. Jeg fik diagnosen efter min første operation, da jeg var 25 år, og siden har jeg prøvet et utal af forskellige smertestillende piller, fortæller Mette, som konstant gik rundt i en osteklokke med propper i ørene og sløret syn.
-Jeg blev frarøvet mine sanser af morfin, fortæller Mette, der længe har været sygemeldt fra sit studie.

En svær beslutning
Fem operationer har Mette været igennem, men endometriosen ville ikke forsvinde. Til sidst måtte hun tage en svær beslutning. Enten skulle hun få fjernet hendes underliv, eller også skulle hun holde fast i den lille chance, hun havde for en dag at kunne blive mor, men så skulle hun også udholde smerterne, beruselsen og pillernes bivirkninger.
- Jeg drømte jo bare om at have en hel almindelig hverdag. Jeg fik så meget morfin til sidst, at jeg selv som fodgænger var til fare for trafikken, forklarer Mette, der valgte at lade sig operere. Hun er stadig påvirket af operationen, men hendes hverdag gør ikke ondt længere. Hun har fået et liv.

Om endometriose

Hvis man lider af endometriose, har man livmodervæv uden for livmoderen, som giver massive smerter især omkring menstruation, fordi vævet opfører sig som livmoderslimhinde og bløder i bughulen.

Læs mere om endometriose

 

LÆS OGSÅ:

Jeg har valgt børn fra

Jeg skulle have lyttet til mor

Sponsoreret indhold