Når livet gør ondt

Jeg flytter fra Jer

11. maj 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto: Gregers Overvad
32-årige Rikke Heinsohn var sikker på, at hun havde fundet manden i sit liv. De var sammen i fem år og fik to børn sammen - men en dag modtog hun en sms, som ikke var til at tage fejl af.

32-årige Rikke Heinsohn fra Esbjerg var sikker på, at hun havde fundet manden i sit liv. De var sammen i fem år og fik to børn sammen - men en eftermiddag for tre år siden var det pludselig forbi. Rikke modtog en sms, som ikke var til at tage fejl af.

Indtil for tre år siden var Rikke lykkeligt gift med faderen til hendes to børn, Magnus på syv og Naja på fire. Aftenen før hun modtog sms'en fra Bo, havde de siddet i stuen og snakket om deres forhold. Rikke syntes, at Bo havde forandret sig. Han var ikke rigtig til stede i deres forhold og i det daglige familieliv. Bo sad i stuen med sin dyne omkring sig og en øl på sofabordet foran sig. Han fortalte, at han ikke kunne være sammen med Rikke længere.
- Vi må da kunne tale om det, indvendte Rikke, men Bo stod fast.

Næste dag var Bo på arbejde i København, og Rikke forsøgte at kontakte ham på mobiltelefonen hele formiddagen, men der blev hverken reageret på sms'er eller opkald. Først om eftermiddagen bippede der en sms ind på hendes mobiltelefon.
"Jeg mener det, der er ikke noget at gøre. Jeg vil skilles. Der er ikke noget at kæmpe for," stod der.

Først da gik alvoren op for Rikke. Deres ægteskab var pludselig forbi, men hvorfor?
Når Rikke tænker tilbage, kan hun kun pege et sted, hvor det gik galt.
- Bo var ikke så meget til stede på grund af hans arbejde, og når han så endelig var hjemme, virkede det, som om han prioriterede sig selv højere end familien. Jeg manglede at gøre de ting, som en familie gør sammen, men han ville hellere spille petanque med vennerne, fortæller Rikke.

At Bo havde indledt et forhold til en anden kvinde havde hun derimod ikke set for sig. Og at det var en af hendes veninder, gjorde kun ondt værre. En handling, som også Bo den dag i dag også fortryder inderligt:

- Jeg var et rigtigt dumt svin. Hvis jeg skulle gøre en ting om i mit liv, så skulle det være det. Rikke er et rigtigt rart menneske, som jeg holder af, og ingen fortjener at blive behandlet på den måde, fortæller Bo Harreby Møller, 42, som i dag bor på Fanø og ser Magnus og Naja hver 14 dag.

Forholdet mellem Bo og Rikkes veninde sluttede hurtigt, og Bo lever i dag i et forhold med en ny kvinde.
Rikke har efterhånden bearbejdet det hårde brud med Bo. Hun læser i dag til lærer, og håber på en tryg fremtid sammen med børnene.
- Jeg har lært, hvor sårbart livet er. Man kan sagtens gå rundt i sine trygge rammer, og pludselig bliver gulvtæppet bare revet væk under en, fortæller Rikke.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 19

[email protected]

Sponsoreret indhold