Når livet gør ondt

Jeg lever i frygt

1. august 2012 af Nina Sommer
Drømmen om børn og familie fik 28-årige Iben Hejring Jensen til at falde pladask for den charmerende politibetjent. Men som forholdet udviklede sig, begyndte den kærlige mand at ændre personlighed, og en dag gjorde hun et skræmmende fund, der har ændret hendes liv for altid.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

Iben forlader lejligheden: 17.52. Iben kommer hjem: 20.44. Barnepigen går: 20.53. Iben ringer til Birgitte: 21.53.

Ibens øjne glider ned over siderne, hvor hendes hverdag er beskrevet ned til mindste detalje. Hun har netop låst sig ind i sin eks-kærestes lejlighed, så hun kan hente de sidste ting og komme videre med sit liv. Men da hun når hen til reolsystemet og ser de mange sider, løber det hende koldt ned ad ryggen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Overvåget

Med sirlig håndskrift har ekskæresten noteret, hvornår hun føntørrer hår, snakker i telefon, og hvad hun siger. Da hun endelig lægger papirerne fra sig, går det op for hende, hvad der er sket. Hun er blevet overvåget.

- Jeg tænkte, at det var løgn, fortæller 28-årige Iben Hejring Jensen. Det var drømmen om familie og børn, der fik den lyshårede pige fra Randers til at falde for den charmerende politimand tilbage i 2010.

I starten var det kun amoriner og kærlige beskeder, der prægede forholdet. De blev endda enige om, at Iben skulle flytte fra Aalborg til Randers, så de kunne være sammen. Lejligheden var opsagt, og flyttevognen bestilt, da kæresten bryder forholdet.

Bedst som hun prøver at få sin tilværelse på ret køl, melder kæresten sig på banen igen. Han har fortrudt bruddet, siger han. Iben drømmer stadig om at stifte en familie og overgiver sig endnu engang.

Skifter personlighed

Halvandet år inde i forholdet tager kærestens opførsel en ny, ubehagelig drejning. Han begynder at referere Ibens telefonsamtaler, selvom han ikke har været til stede, når hun har talt i telefon, og han kan redegøre for, hvor hun har været, når hun har været ude, selvom han ikke har været med.

Efter to års skrantende forhold vælger kæresten igen, at de skal have en pause. Men denne gang har Iben fået nok.

- Jeg var psykisk nedbrudt, for han havde manipuleret og krænket mig så meget, at jeg ikke kunne fortsætte et liv sammen med ham. Da hun en dag skal hjem og hente de sidste ting, hun har haft liggende i hans lejlighed, gør hun det skræmmende fund. 10 A4-ark, hvor hendes mindste bevægelser er blevet noteret. Endelig falder brikkerne i puslespillet på plads.

- Det hele gav mening. Hvorfor mine forældre havde set ham luske rundt uden for min lejlighed, hvorfor han kunne referer de samtaler, jeg havde haft, og hvorfor han vidste så meget om de mennesker, jeg var sammen med, forklarer Iben, der alligevel venter to måneder, før hun melder ekskæresten til politiet.

Læs også: Isabelle faldt for storsvindler

Læs også: Forelsket i en sexgalning

Politiet gør skræmmende opdagelse
- Jeg havde brug for at finde mig selv, efter at jeg havde opdaget papirerne. Og fordi han var politimand, var jeg nok lidt nervøs for, at de ikke ville tro på mig. Politiet ransager ekskærestens hjem og hans computer, hvor teknikerne finder lydfiler.

Eks-kæresten har haft en Mp3-optager siddende i Ibens lejlighed. Han har altså aflyttet hende. Det fører til en bøde på 10.000 kroner for ulovlig aflytning og embedsmisbrug. Indtil videre har han dog fået lov at beholde sit job som politimand.

- Jeg savner trygheden og den person, jeg var engang. Nogle gange kan jeg godt være i tvivl, om jeg nogensinde bliver den person igen. Men det håber jeg virkelig, lyder det fra Iben Hejring Jensen. '

Læs også: Misbrugt af sin mors kæreste

Sponsoreret indhold