Når livet gør ondt

Jeg solgte min krop

7. april 2016 af Louise Søgaard, Foto: Gregers Overvad
Det virkede som et liv i sus og dus med let tjente penge, men årene som prostitueret havde en pris. 35-årige Tanja Rahm har fortrudt de valg, hun traf for 15 år siden.

Først da Tanja stod frem og fortalte åbent om sine år som prostitueret, kunne hun for alvor ligge dem fra sig.

-Endelig kunne jeg slippe frygten for at min fortid skulle indhente mig. Nu havde jeg kæmpet så længe for at skabe mig en normal tilværelse med en uddannelse og et godt job, men jeg var hele tiden bange for, at en ondskabsfuld person fra min fortid ville afsløre min hemmelighed, og jeg ville miste alt, siger 35-årige Tanja Rahm, sexolog, forfatter og mor til en pige på 10 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Opgivet af lægerne: Jeg helbreder mig selv

Udnyttet seksuelt som 11-årig

Som voksen kan hun se, at hun fik et usundt forhold til sex i en meget ung alder. 11 gammel legede hun med en veninde på træfpunktet. De fik kontakt til en mand på 55 år, som de mødtes med. Han forgreb sig på Tanja, som var for høflig til at sige fra.

- Jeg følte, at jeg var nød til at lade ham gøre det, når han nu var rejst så langt for at møde os. Heldigvis fik min veninde os væk, men derefter opdagede jeg, at jeg kunne få drenge til at lide mig, hvis jeg gav dem sex. Så ville de gerne se mig igen, forklarer Tanja, som blev voldtaget første gang af en kæreste, da hun var bare 12 år. Han var nogle år ældre, og hun anmeldte ham aldrig, for hun troede, at hans kontrol over hende var kærlighed.

Læs Tanjas brev til hendes kunder: Til dig, der køber sex

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fik de forkerte venner

Tanjas mor var socialpædagog og havde travlt med at få hverdagen til at fungere med en voldelig kæreste som drak. Hun opdagede ikke, at hendes datter kom i det forkerte selskab. Allerede som 16-årig fik Tanja betaling for at smide tøjet. Hun svarede en annonce og blev nøgenmodel for en kunstner. Han gjorde intet galt. Derfra var skridtet som nøgenmodel for Se og Hør som 17-årig ikke langt.

-Mine venner syntes kun, det var cool, at jeg var i Se og Hør. Vi var jo alle sådan nogle forstyrrede børn fra dysfunktionelle familier med alkohol og vold. En havde forældre, som var narkomaner og en andens forældre drak, fortæller Tanja

Læs Tanjas forklaring på, hvordan hun blev luder

Hun gik i byen hver weekend, og hvorfor ikke tjene penge på at mænd ville have hende? En veninde var såkaldt telefondame. Hun kunne fortælle om, hvor mange penge pigerne tjente. Heldigvis afviste damen i den anden ende af telefonen Tanja, da hun som 18-årig ringede og søgte job på en klinik. Hun skulle tænke sig godt om, og komme igen når hun blev 21 år.

20år gammel ringede Tanja til en ny klinik og løj sig et år ældre. Dengang havde hun ikke fantasi til at forestille sig, hvad de næste år kom til at betyde for resten af hendes liv. Hvordan årene som prostitueret ændrede hende, gjorde hende kold, kynisk og mandefjendsk. Gjorde det umuligt for hende at stole på mænd, gav hende depressioner, selvhad og angst.

LÆS OGSÅ: Line giver den største gave videre

(Artiklen fortsætter under billedet)

Prostitution førte til mandehad

-Mange år efter jeg stoppede, var jeg sikker på, at alle mænd fyldte mig med løgn. At alle mænd var som dem, jeg havde mødt. Mine kunder havde i fortrolighed fortalt mig, hvordan deres kone troede, at de var på forretningsrejse, til møde, gik tur med hunden eller løb en tur. De kom i løbetøj. De lod hunden stå udenfor eller de kom tidligt om morgenen på vej til arbejde. Morgenen var den travleste tid på dagen, fortæller Tanja

Hun mener, at mænd og kvinder er lige naive, når det gælder prostitution. Kvinder siger altid, at det kunne deres mand aldrig finde på, mens mænd tror, at hende de betaler også nyder det, fordi hun stønner.

-Efter 6 timer har man ondt i hele kroppen. Det kan ikke sammenlignes med noget andet. Mændene kunne komme svedige direkte fra arbejde uden at tage et bad. Så måtte jeg holde vejret eller forsøge at trække det igennem puden. Hver eneste kunde føltes som et overgreb. Jeg smilede, snakkede og var sød, men jeg hadede dem alle sammen, fortæller Tanja,

Læs Tanjas argumenter for, at "den lykkelige luder" ikke findes

Hun var knyttet til flere forskellige massageklinikker i løbet af de 3 år fra hun var 20 til hun blev 23 år. En klinik var bare en lejlighed med to venteværelser, et rum til telefondamen og et rum med en seng. Tanja arbejdede seks timers vagter to gange om ugen, og tjente ca. 4-6000 kroner pr. Vagt.

Levede det vilde liv

-Selvom jeg tjente mange penge, var jeg alligevel altid på røven. Det var alle de piger, jeg kendte i branchen. Vi spiste altid ude, gik i byen torsdag, fredag og lørdag. Fik ordnet hår, hud og negle og købte tøj, sko og tasker. Jeg sparede ikke noget op. For mig var pengene ikke rene. Jeg følte, at ekspedienterne i forretningerne kunne se på mig, hvor jeg havde dem fra. Men det var samtidig pengene, som fik mig til at fortsætte. Hvis jeg havde tjent 6000 på en dag, var jeg glad og følte mig dyr. Og hvis jeg kun havde 1000 kroner med hjem, følte jeg mig så billig. Det er grotesk, for det betød jo, at jeg ikke havde ødelagt min krop nær så meget den dag, fortæller Tanja.

LÆS OGSÅ: Den hotteste kur netop nu: Sense – slank med fornuft

Det sidste år begyndte hun at tage kokain. En kunde havde spurgt, om hun ville prøve, og de første par gram var gratis.

-Jeg følte mig ikke påvirket, men jeg kunne snakke og grine uden besvær, og jeg kunne ikke mærke mig selv. Med kokain kunne jeg bedre klare en vagt på klinikken, fortæller Tanja, som straks blev afhængig og til sidst brugte for flere penge, end hun tjente. Som 23-årig havde hun ramt bunden. Hun solgte sin krop, fyldte den med bedøvende narko og lod sig udnytte af en voldelig kæreste.

Var klar til at hoppe i døden

-Den nytårsaften husker jeg som vendepunktet. Nytårsdag stod jeg så i mit vindue på 3. sal i Hanovergade på Amager og sagde til mig selv. Enten får du styr på dit liv og viser dem alle sammen, at du er mere, end du er nu, eller også springer du, fortæller Tanja.

For sit indre forestillede hun sig den bande af bøller, der havde mobbet hende som 12-årig og skrevet LUDER hele vejen op i hendes opgang. Hun så for sig sin far, som ikke havde været der for hende og alle de lærere, som havde opgivet hende.

Læs Tanjas minder fra tiden som prostitueret

Hvis hun sprang, ville hun ikke få chancen for at vise dem, at hun var god nok. Hun fortalte sin mor og nye stedfar om sin hemmelighed og stoppede sit misbrug fra den ene dag til den anden. Siden har Tanja taget en uddannelse som sexolog, skrevet en bog om kærlighed og i dag læser hun psykologi på Probana sideløbende med pædagogik på Roskilde Seminar

-Mange piger i branchen forsvarer ideén om den lykkelige luder. De siger, at de kan styre det, præcis som en narkoman siger om sit misbrug. Men jeg er sikker på, at de lyver. Og de lyver for dem selv. For mig er det fornedrende at ligge krop til, siger Tanja.

LÆS OGSÅ: Min kollega blev myrdet

Hun holder foredrag om sit liv som prostitueret i håb om at forhindre andre kvinder i at tage samme dumme valg. Hvis alle kendte til konsekvenserne, ville ingen sælge deres egen krop, mener hun.

Hvis du vil vide mere om livet som prostitueret og om Tanja, kan du læse hendes blog her.

Sponsoreret indhold