Når livet gør ondt

Jeg vil aldrig slå mine børn

10. august 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privat
21-årige Henriette Jonassen lagde en video på YouTube, hvor hun i en humoristisk tone fortalte om, hvor svært det kan være at få to 3-årige tvillinger til at sove. Den blev set af millioner, og kommentarerne begyndte også at strømme ind. ”Du er en dårlig mor”, ”Giv dem bare en på hovedet” og andre knap så gode råd blev sendt til Henriette. Nu har hun svaret igen.

-Jeg bor i Norge, og hvis vi slår vores børn, bliver de fjernet. Heldigvis! Jeg bor i et fredeligt land med lav kriminalitet, og det elsker jeg. Mange af dem, der har kommenteret på min video, siger, at de slår eller giver deres børn smæk. De siger også, at de selv fik smæk, da de var små, og at det ikke har skadet dem, siger Henriette Jonassen 21 år fra Skien i Norge.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er mishandling

-Men er det virkeligt sandt? De mishandler deres egne børn, fordi de selv voksede op med smæk. Det er forkert.

Læs også: Ung mor fik tvillinger 13 uger før tid (link fjernet)
Henriette lagde for nogle dage siden en video op på Facebook og senere på YouTube, hvor hun i en humoristisk tone viste, hvor svært det er, at få to livlige tvillingedrenge, Nathaniel og Leon på 3 år, til at lægge sig til at sove. Videoen blev hurtigt populær og er i dag set mere end fire millioner gange. Samtidig begyndte kommentarerne at strømme ind.

Nogle af kommentarerne var positive og venlige. Men andre var helt anderledes.

Sårende og uden respekt

-Kommentarerne begyndte at blive ondskabsfulde, sårende og respektløse. Derfor skriver jeg dette, skriver Henriette på sin blog på nettet.

-Når jeg bliver kaldt en dårlig mor, når jeg får at vide, at jeg aldrig skulle have haft børn, og når nogle opfordrer mig til at slå på mine børn, kan jeg ikke bare sidde roligt og sige ingenting. Det vil jeg ikke.

Læs også: Jesper: Man bliver i så godt humør

-Folk slynger om sig med bemærkninger om dårlig opdragelse, verdens dårligste mor, ring til børneværnet.

-Ja, der er mange, der direkte siger, at jeg skal slå mine børn. Hvorfor skulle jeg det? Er de virkeligt så snæversynede, at de tror, at vold er god børneopdragelse? At vold løser konflikter, og at børn får respekt for sine forældre på den måde? skriver Henriette.

Slå gennem en pude

-Det syn på børneopdragelse tilhører forrige århundrede - i dag har vi lært, at der ikke kommer noget godt ud af vold mod børn - snarere tværtimod.

Særligt en kommentar gjorde direkte ondt at læse for Henriette:

-En person fortalte, hvordan jeg kunne slå mine børn, uden at det efterlod blå mærker. Jeg skulle bare slå dem (med knytnæve) gennem en pude. Det gjorde ikke slaget mindre smertefuldt, men det sørgede for, at der ikke kom synlige blå mærker. Det er slet og ret helt vildt, at skrive sådan noget.

Læs også: Jespers hilsen til sine venner (link fjernet)
-Jeg kunne aldrig finde på at være voldelig mod nogen så små og uskyldige. Jeg opdrager mine børn med gensidig respekt og kærlighed. Ikke tvang og vold, fastslår Henriette Jonassen-

Vil gøre alt for mine børn

-Det eneste, jeg vil opnå nu, er at fortælle, at jeg ikke er nogen dårlig mor. Jeg vil gøre alt for mine børn, det ville jeg virkeligt. Hvis der er nogle, der vil dømme mig, så gør bare det. Men nu har jeg fortalt min side af sagen, siger Henriette Jonassen.

Henriettes to drenge fik en hård start på livet. Henriette var en ung mor på bare 18 år, da hun fødte drengene 13 uger før tiden. De var begge svage og syge, og blev omgående lagt i kuvøse og fik hjælp til at få mad. Først efter to uger begyndte de selv at tage mad til sig, men det hele endte godt.

I dag er Nathaniel og Leon to raske og livlige drenge, der giver Henriette nok at lave - og masser at nyde - i hverdagen.

Heldigvis får hun god støtte af drengenes far. Henriette og han er ikke kærester mere, men han har sine drenge hver anden weekend samt to dage hver uge.

Henriette selv har da heller ikke mistet modet. Hun har netop lagt en ny video på nettet, hvor hendes søn Nathaniel viser, at man sagtens kan få en bil til at dytte, selvom man ikke har kræfter nok i arme og hænder.

Se Henriettes nye video her:

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold