Når livet gør ondt

Jeg vil klare mig selv

26. september 2013 af Marianne Knudsen, Foto: Morten Mejnecke
24-årige Louise lider af en tarmsygdom, der giver hende voldsomme mavesmerter, men hun nægter at tage i mod hjælp fra kommunen
Den 24-årige kvinde fra Frederiksberg har taget  kampen op mod lidelsen, der giver hende voldsomme mavesmerter.
Den 24-årige kvinde fra Frederiksberg har taget kampen op mod lidelsen, der giver hende voldsomme mavesmerter.

Hvad vi andre ikke kan se, kan 24-årige Louise til gengæld mærke. I fem år har hun lidt af en tarmsygdom, der giver hende voldsomme mavesmerter. Nogle gange dagligt, andre gange sjældnere. Alligevel nægter hun at blive betragtet som syg. - Ingen skal have medlidenhed med mig, fortæller Louise Nielsen fra Frederiksberg i København. Derfor takkede hun også pænt og bestemt nej tak til kommunens tilbud om revalidering.

Trods sin kroniske sygdom underviser Louise Nielsen flere fitnesshold

Svigtet af sin læge
Louise måtte leve med kronisk mavepine i knap to år, før lægerne endelig kunne sætte diagnose på de uforklarlige smerter. - Min egen læge mente, at jeg bare havde en irritabel tyktarm. Det var enormt frustrerende, siger Louise, der i dag helt må holde sig fra sukker, hvede og mælkeprodukter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hård kost
- Jeg kender jo en masse til kost og ernæring på grund af min uddannelse som kostvejleder, så jeg synes, det er nemt at leve efter de sunde madvaner. Og når jeg nu ved, at jeg får det så skidt efter for eksempel at have spist en pose slik, så motiverer det også til at lade være, siger Louise.

Høj smertetærskel
- Min smertetærskel er blevet rimelig høj, efter at jeg har gået rundt med tarmsygdommen i så mange år uden at blive behandlet. Derfor kan jeg skjule det over for andre. Men min kæreste kan se på mig, når jeg har ondt. Han har heldigvis altid haft stor forståelse for det, siger Louise.

Sponsoreret indhold