Når livet gør ondt

Jesper: Man bliver i så godt humør

9. august 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: TV2/Nord
Alle kunne se en meget glad Jesper Sørensen, da han og hans venner i forbindelse med årets progeria-træf var på røverlejr i Rold Skov.

-Man bliver i så godt humør. Det er så stort, siger progeria-ramte Jesper Sørensen fra Poulstrup i det nordlige Jylland til TV2/Nord.

-Jeg er superglad for, at det er lykkedes, siger Jesper.

Alle er glade

Han har gennem lang tid arbejdet for, at årets progeria-træf skulle finde sted i Danmark og på Jesper egen hjemegn i Jylland. Og nu er træffet så i fuld sving.

Læs også: Jespers hilsen til sine venner

-Vi er godt i gang. Alle er kommet, og alle er glade, siger han til TV2/Nord.

I alt 15 progeria-børn med familier deltager i træffet, og de bor under opholdet på Hotel Comwell Rebild Bakker. Jesper, hans familie og de øvrige, der har hjulpet ham, har lagt et tætpakket program.

En af de ældste

Progeria er en yderst sjælden genetisk sygdom, som rammer børn på den måde, at de bliver gamle før tiden. Jesper er med sine 16 år en af de ældste på træffet, og desuden den eneste i Danmark der har progeria. I alt er der cirka 25 i hele Europa, og de fleste af dem er med på træffet i Nordjylland.

Læs også: Jesper møder Bubber

Fredag startede det hele med en velkomst, inden børnene fik besøg af smykkekunstnere, Kirstine Pepping fra Frederikshavn, der vil forære deltagerne et helt personligt smykke i sølv som minde om træffet i Danmark.

Senere var de alle på røverlejr i Rold Skov, og det var her TV2/Nord mødte Jesper.

Galla-middag

-Vi er tilbage i tiden. Vi prøver at kaste med økser, skyde med flitsbue og der er bål, forklarer en smilende Jesper Sørensen, 16.

Børnene spiste også frokost i Rold Skov, men Jesper havde planlagt noget af en galla-middag for sine gæster om aftenen. Der spiste de alle på Nørlund Slot, hvor de fik hummerbisque, saltimbocca på kylling og rødgrød.

Læs også: Ung mor fik tvillinger 13 uger før tiden

Og da Jesper har været med til at lave hele arrangementet, er det vel netop hans livretter.

Men den ting, Jesper glæder sig mest til under træffet, er besøget i Fårup Sommerland.

-Det kommer vi ikke uden om. Vi skal til Fårup, siger han til TV2/Nord.

Tak til alle

I dag, lørdag, har børnene været ude at køre i flotte, smarte biler. Ferrari, Porche og Corvette-klubberne i Danmark tilbød i formiddag at køre deltagerne en tur. Børnene vidste ikke på forhånd, at de skulle køre i luksusbiler, men det blev en kæmpe succes. Alle fik prøvet mindst en tur.

Læs også: En mors gribende afsked med sine børn

Ellers er dagen forholdsvis afslappet, inden søndagen byder på Fårup Sommerland og mandagen på go-kart i Svenstrup, inden alle tager hjem igen tirsdag morgen.

I øvrigt brugte Jesper også interviewet med tv til at sige tak til alle, der har bidraget med penge, for at det hele kunne blive muligt.

-Vi har brugt så lang tid på det her arrangement. Der har været både op- og nedture undervejs. Nu har vi nået målet, siger han, og takker for alle bidrag - store som små.

Sponsoreret indhold