Når livet gør ondt

Journalist opklarede sagen og brød grædende sammen

12. juni 2014 af Søren Johannesen, foto: privat
I slutningen af april dukkede der pludselig en masse lyserøde hjerter op i den lille, canadiske by Welland. Ingen i byen anede, hvad det drejede sig om, eller hvem der havde sat dem op. Alle talte om det. Den lokale journalist, Maryanne Firth blev sat på sagen. Søndag den 8. juni løste hun mysteriet – og brød grædende sammen, lykkelig. Læs her hvorfor.

Lokaljournalist Maryanne Firth har altid haft ry for ikke at slippe en sag, før hun er nået helt til bunds i den. Derfor var hendes redaktør, Dan Dakin, fra avisen The Tribune i Welland i Canada, fortrøstningsfuld, da den unge reporter besluttede sig for at løse mysteriet om de lyserøde hjerter.

LÆS OGSÅ: Bryllupsnat i detentionen

Hjerterne var dukket op overalt i byen i slutningen af april. Ingen anede, hvad de betød, hvem der havde sat dem op - eller hvad de i det hele taget gik ud på. For der var ingen forklaringer påklistret hjerte-skiltene, og ingen var stået frem og havde taget ansvaret for den besynderlige happening, som alle i lokalsamfundet talte om.

Et mysteruim

Det var et vaskeægte mysterium. Og en god sag for den lokale avis at beskæftige sig med.

Maryanne skrev om hjerterne i The Tribune. Hun opfordrede alle, der vidste noget eller havde set noget, til at træde frem. Men intet skete.

I sidste uge dukkede der imidlertid pludselig nye skilte op ved siden af hjerterne. Skilte, som indikerede, at der ville ske en form for afsløring i den lokale Chippawa Park, søndag den 8. juni kl. 15.

LÆS OGSÅ: Gommen aflyste og tog på fisketur

- Til mit held havde jeg weekendvagten netop den weekend. Så havde jeg endelig muligheden for at finde ud af, hvem der stod bag dette mysterium og hvorfor, fortæller Maryanne.

Den hemmelige mand

Da hun troppede op i parken med sit kamera over skulderen, var der allerede en hel masse mennesker samlet - alle sammen nysgerrige efter endelig at få løst gåden om de lyserøde hjerter.

Nær en af parkens pavilloner stod et telt, og indenfor stod en mand i et jakkesæt med en papkasse over hovedet. På papkassen var et lyserødt hjerte. Manden, som var tavs, havde hvide handsker på.

- Han stod og delte blomster ud til folk. Han gav også en til mig. Til sidst samlede han alle blomsterne i en buket og gav dem til mig, fortæller Maryanne.

Tårerne flød

Da manden fjernede papkassen, fik hun et chok så stort, at hun begyndte at ryste. Det var hendes kæreste gennem otte år, Ryan.


LÆS OGSÅ: Fandt kærligheden da alt var håbløst

Sekundet efter faldt Ryan på knæ foran Maryanne og friede.

- Jeg forsøgte forgæves at holde tårerne tilbage, da han spurgte, om jeg ville leve resten af mit liv sammen med ham. Jeg var selvfølgelig helt ekstatisk. Rystede. Græd. Og selvfølgelig sagde jeg ja, lyder det fra Maryanne.

Imponeret redaktør

Hun glemte alt om sin rolle som reporter, men heldigvis var der andre af de fremmødte, der forevigede frieriet, så Maryanne efterfølgende alligevel kunne aflevere en artikel til sin redaktør.

Også han blev noget chokeret, da sammenhængen gik op for ham.

- Jeg var ved at falde ned af stolen, da jeg fandt ud af, hvad de hjerter betød. Det er simpelthen det mest imponerende og udspekulerede frieri, jeg nogensinde har hørt om. Det er helt utroligt, siger redaktøren, som altså helt uforvarende havde fulgt Ryans snedige plan.

Alt gik efter planen

Ryan vidste nemlig, at Maryannes journalist-hjerte ville tvinge hende til at forsøge at opklare sagen, og han havde valgt at afsløre sig selv netop i den weekend, hvor han vidste, Maryanne havde vagten.

LÆS OGSÅ: At være brudepige reddede mit liv

Derfor gik alt efter planen.

Nu kan man kun håbe, at de vil leve lykkeligt sammen til deres dages ende!

Sponsoreret indhold