Når livet gør ondt

Journalisten var morderen

29. juli 2012 af Carsten Holst
Politiet i Leipzig kunne ikke forstå, at radiojournalisten Patrick Robrook vidste så meget om mordet på en ung kvinde. I fire dage spurgte kriminalbetjentene hinanden, hvorfra Robrook havde sine informationer. Da resultatet af dna-prøver fra liget forelå, undrede ingen sig længere.
Foto: Ina agency press
Foto: Ina agency press

Selv de mest garvede kriminalbetjente i drabsafdelingen på politigården i Leipzig spidsede ører, når lokalradioen Radio Zwickau flere gange om dagen bragte reportager og nyheder om et bestialsk mord på en 23-årig kvinde.

Specielt når journalisten Patrick Robrook, 27, rapporterede, lyttede drabsefterforskerne ekstra godt med. Efter udsendelserne talte de om, hvor utroligt velorienteret journalisten var.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Præcis mordreportage

- Man skulle næsten tro, at journalisten enten kender morderen eller måske selv er gerningsmanden. Men så iskold kan han vel næppe være, sagde chefen for efterforskningen, da han et par dage efter drabet lyttede til endnu en præcis mordreportage.

Lørdag den 12. februar 2011 omkring klokken 23 ankom ergoterapeut Susann Paschen, 23, til diskotek Fun i byen Zwickau syd for Leipzig. Susann boede ikke langt derfra i den lille flække Crimmitschau, men var taget til Zwickau for at besøge en veninde. Desværre blev veninden dårlig ud på aftenen og gik hjem.

Susan afviste morderen
Klokken var omkring fire om morgenen, da Susann forlod diskoteket. Da hun havde gået et kort stykke vej, kørte en bil op ved siden af hende. Vinduet ved passagersædet blev rullet ned, og en ung mand kom med et tilbud, som ikke var til at tage fejl af:

- Det er alt for koldt til at spadsere. Hop ind i bilen, så kører vi hjem til mig og har sex, lød tilbuddet denne kolde vintermorgen.

Susann Paschen

Susann vendte ryggen til bilen og begyndte at spadsere gennem en lille park for at komme til venindens lejlighed.

Pludselig blev hun overfaldet bagfra. En mand lagde sin ene hånd om hendes mund og den anden om halsen. Herefter tvang han hende ned på den iskolde jord.

Selv om Patrick Robrook ikke havde vagt søndag den 13. februar, mødte han alligevel op på radioen og spurgte, om der var sket noget specielt i nattens løb, og om han kunne hjælpe med noget.

Han fik at vide, at politiet havde fundet liget af en kvinde, men at informationerne var sparsomme.

- Den sag klarer jeg, råbte Patrick og var ude ad døren med sit sendeudstyr, inden nogen kunne nå at sige noget. Han kørte direkte til gerningsstedet, selv om ingen havde fortalt ham, hvor liget var fundet.

Læs også: Han ville bare beskytte os

Læs også: Isabella faldt for storsvindler

Kendte detaljer
Patrick gik direkte til chefen for efterforskningen og stillede ham en række spørgsmål, som var ualmindeligt godt forberedte. Et af spørgsmålene lød således:

- Ved man, hvordan den 23-årige kvinde er blevet kvalt, og ved man, om hun blev seksuelt udnyttet bagefter? Politichefen undrede sig over spørgsmålene.

Han havde nemlig ikke fortalt journalisten, at kvinden var blevet kvalt. Han havde heller ikke oplyst offerets alder, og på det tidspunkt anede ingen noget om, at den myrdede efterfølgende var blevet seksuelt krænket. Hvor kunne journalisten have den viden fra?

Skræmmende opdagelse

Årsagen til Patrick Robrooks nære kendskab til drabet var såre enkel, men alligevel dybt rystende. Han var nemlig gerningsmanden til det bestialske drab.

Robrook tilstod på stedet, da politiet fire dage efter drabet på Susann anholdt ham på radiostationen, hvor han var i færd med at producere et nyt, indsigtsfuldt indslag om det uhyggelige mord. I retten stod Patrick Robrook tiltalt for drab, forsøg på voldtægt og usømmelig omgang med lig.

Han fik 20 års fængsel for forbrydelserne.

Læs også: Min søster forsvandt

Sponsoreret indhold