Når livet gør ondt

Kæmpebaby er blevet født

21. maj 2014 af Nina Sommer Foto: Scanpix
Forældrene havde regnet med, at deres datter ville veje mere end gennemsnittet, når hun kom til verden. Alligevel fik de et chok.

- Så kan jeg bedre forstå, at jeg havde så ondt under min graviditet. Sådan udtalte den nybagte mor, Caroline Ruscak, kort tid efter at hendes datter Carisa var kommet til verden den 23. april i år.

Læs også og se billedet af den kinesiske kæmpebaby

Det var målløse læger og forældre, der så til, da den store pige blev født, og med en vægt på 6.557 gram er pigen verdens næststørste nyfødte på General Hospital i Massachusetts, USA.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Andenstørste baby nogensinde på hospitalet

- Man kunne se på alle på stuen, at de tænkte 'Hold da op, se lige størrelsen på den baby. Lad os så få hende op på en vægt', fortæller Caroline Ruscak.
Carisa viste sig kun at være nogle få hundrede gram lettere end den største baby, der nogensinde var blevet født på hospitalet. Den største var en baby, der havde en kampvægt på 6730 gram, da han blev født tilbage i 2002.

Læs også: Sygeplejerske tapede mund på grædende baby

Parret toårige datter, Claudia, vejede omkring 4500 gram, da hun blev født, så forældrene var ikke overrasket over, at deres andet barn ville være en del over gennemsnittet. Dog havde den vordende mor haft en del smerter og ubehag gennem sin graviditet.

- Det giver jo mening nu, at jeg havde en del smerter under graviditeten, så da vi fandt ud af, hvad hun rent faktisk vejede, så gav det hele jo mening, siger Caroline, der i sidste del af graviditeten flere gange blev stoppet af folk på gaden, der spurgte, om hun skulle have tvillinger.

Også den nybagte far fik et chok, da han så sine store datter.

Far tog billede af vægten

- Da hun kom til verden og blev lagt op på vægten, så fik jeg et chok. Jeg blev simpelthen nødt til at tage et billede af vægten, så jeg kunne dokumentere det, ellers var jeg sikker på, at der ikke ville være nogen, der troede på mig, når jeg fortalte, hvor stor hun var.

Carisa er trods sin høje vægt et sundt og raskt barn og kunne tage hjem sammen med sine forældre få dage efter, at hun blev født.

Sponsoreret indhold