Når livet gør ondt

Kidnappet pige fundet

22. maj 2014 af Mikkel Milsgaard, Foto: AP og Santa Ana Police Department
En pige, der forsvandt sporløst for 10 år siden, er blevet fundet i live. Gennem 10 år levede hun som slave hos sin bortfører.

En ny Natascha Kampusch-sag er tilsyneladende dukket op i Los Angeles, USA. Ifølge Los Angeles Times forsvandt den dengang 15-årige mexicanske pige nemlig fra en trailerpark tæt på sin mors hjem i Santa Ana syd for Los Angeles for 10 år siden. Nu er hun fundet i live. 25 år gammel. På billedet ses bortføreren samt det lejlighedskompleks, hvor de boede sammen sidst.

LÆS OGSÅ: Natascha Kampusch var bortført i 8 år

Vækker ikke opmærksomhed

Historien begynder en varm sommeraften i en trailerpark for mexicanske indvandrere, da en mor melder sin datter savnet. Men sagen vækker ikke den store opmærksomhed. Politiet iværksætter ganske vist en eftersøgning, men sagen forbliver uopklaret - indtil denne uge.

LÆS OGSÅ: Sexmonster fra Cleveland skal 1.000 år i fængsel

Bortfører anholdt

Hun kontaktede selv myndighederne med sin rystende historie. En beretning, som bl.a. indeholdt detaljer om årelangt seksuelt misbrug, indespærring og tortur. Hendes bortfører, 42-årige Isidro Garcia, er nu anholdt og sigtet for kidnapning og voldtægt. Han havde tilsyneladende haft et forhold til pigens mor, inden han kidnappede pigen. Politiet oplyser, at hun netop var ankommet fra Mexico sammen med sin mor for at betgynde en ny tilværelse.

Ifølge sigtelsen bedøvede Garcia pigen, hvorefter han kørte hende til et hus i bydelen Compton, hvor han låste hende inde i en garage. Han blev aldrig afsløret, fordi han jævnligt flyttede sig selv og pigen til nye adresser i andre bydele.

LÆS OGSÅ: Bortført pige fundet efter ni år

Forsøgte at flygte

Pigen har forklaret politiet, at hun flere gange i løbet af årene forsøgte at slippe fri og flygte, men hun blev hver gang indfanget af Garcia, som efterfølgende tæskede hende. Han holdt hende i et jerngrab. Bl.a. arbejdede han som pedel på et lager, og han tvang hende med på jobbet, så han kunne holde øje med hende 24 timer i døgnet.

Ifølge Los Angeles Times blev hun i 2007 tvunget til at gifte sig med Garcia, som havde fået fremstillet falske identifikationspapirer til lejligheden. For to år siden fødte hun deres fælles barn.

LÆS OGSÅ: Jaycee blev bortført som 11-årig og fik to børn med sin kidnapper

Til sidst affandt pigen sig med sin skæbne. Lige indtil den dag, hvor hun via en computer fandt sin søster via Facebook. Det blev hendes kald til slippe fri og opsøge politiet med sin tragiske historie.

- Desværre har vi oplevet sådanne sager før. Bortføreren holder dem i fangenskab, voldtager, slår og torturerer dem og overbeviser dem om, at deres familie ikke længere ønsker dem, siger Robert G. Lowery fra National Center for Missing & Exploited Children.

Sponsoreret indhold