Når livet gør ondt

Kørte 370 km for at føde

22. september 2010 af Louise Viit Kusk
Helen og hendes lille søn Dylan har allerede tilbragt lang tid på vejen sammen.
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Vandet var gået, og Helen var i fødsel, men på grund af pladsmangel på fødeklinikkerne blev Helen sendt videre fra det ene hospital til det næste. Fødslen kom til at vare seks dage, og på den tid tilbagelagde Helen, hendes mand og deres endnu ufødte barn 370 km.

Da 33-årige Helen Ramseys vand gik syv uger før tid d. 17. maj i år, kørte hendes mand, 31-årige James Baird, hende til Princess Alexandra Hospital i Harlow. Men fordi hospitalets fødeafdeling var overfyldt, fik hun kun lov at overnatte en enkelt nat. Helen fik vehæmmende drop for at stoppe hendes veer, så hun ikke ville gå i fødsel under transporten i ambulance til Colchester General Hospital, hvor beskeden var den samme.

Afvist for tredje gang
Her fik hun lov at overnatte i to dage, før hun i bedøvelse blev sendt videre til Peterborough Distict Hospital. Men Helens mareridt var slet ikke ovre endnu. Lægerne på Petersborough mente, at det var bedst, hvis hun tog hjem og ventede på, at hendes veer begyndte igen.

- Da jeg blev afvist tredje gang, fik jeg et nervøst sammenbrud, fortæller Helen fra Hertz i England, som ikke turde at tage hjem, fordi hendes fødsel var gået i gang så tidligt. Heldigvis fandt Helens mor, Susan, en plads til Helen på det lokale Chase Farm Hospital bare 20 minutter væk fra parrets hjem, og der fik den bekymrede førstegangsfødende endelig lov at blive og føde sin lille søn Dylan.

Sponsoreret indhold