Når livet gør ondt

Kræftsyge Tobias fik sine stjålne ting tilbage

18. september 2013 af Carsten Holst, Foto: Morten Mejnecke og private
Store dele af Danmarks befolkning led og græd med kræftsyge Tobias, da den 5-årige dreng på Odense Universitetshospital blev udsat for et ualmindeligt groft og ondskabsfuldt røveri. Nu er tyvene fanget, og Tobias har fået sine ting igen.

Mens kræftsyge Tobias på blot fem år var borte fra sin sygestue for at få behandling hos en fysioterapeut, brød tyveknægte ind på hans stue og stjal alt hans elektroniske legetøj. Nu kan drengen, hans forældre samt alle andre, der var berørt af bizarre forbrydelse, endelig ånde lettet op.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Politiet på Fyn har fundet gerningsmændene, og Tobias har fået sin bærebare computer, sin Playstation og sin harddisk tilbage.

Billeder er væk

Specielt den sidste var værdifuld for den hårdt ramte familie. Her opbevarede drengens far, Jesper Nørskov Nielsen, nemlig alle sine private og uerstattelige billeder af Tobias. Teknikere forsøger nu at genskabe de mange værdifulde fotos.

Bestjålet på sygehuset

Tyveriet skete den 1. august, da lille Tobias sammen med sin far og hans samlever, June Dencker Moshage, forlod sygestuen i Odense i en periode på mindre end tre kvarter. Alt af værdi blev fjernet, inklusiv den Playstation, som drengen havde fået stillet til rådighed af hospitalet, og som var boltet fast på væggen.

LÆS OGSÅ: Gift med sin afdøde mands bror

Da drengen vendte tilbage fra fysioterapi og fandt sin stue ryddet for alt af værdi, sad han i sin kørestol med store øjne og undrede sig over, at alt hans legetøj var forsvundet.

Jeg forstår ikke, at et menneske kan synke så dybt. Det er for lavt. Vi vil gøre alt for Tobias i hans svære tid, og så ødelægger en ondskabsfuld tyveknægt det hele, sagde Jesper Nørskov Nielsen til Ude og Hjemme kort efter den skræmmende oplevelse.

To personer anholdt

Det var et anonymt tip, der sendte politiet på sporet af gerningsmændene. Tippet fik politiet til at ransage to adresser på Nordfyn. Her fandt man både harddisk med de private fotos samt hospitalets Playstation. To personer i 40´erne blev anholdt. Den kræftsyge drengs computer blev allerede indleveret hos politiet den 22. august.

LÆS OGSÅ: Gnaven bulldog adopterer killing - se de søde billeder

Politikommissær Niels Erik Nymark Jensen fra Fyns politi fortæller, at man vil gøre alt for at genskabe de private billeder på harddisken. Han oplyser samtidig, at der ikke er tvivl om, at de fundne effekter tilhører Tobias og hospitalet. Sygehusets initialer var indgraveret på bagsiden af den Playstaion, som politiet fandt hos de anholdte.

Endelig lidt glæde

Ude og Hjemmes artikel om det ondskabsfulde tyveri bragte sindene i kog hos tusinder af vores læsere. Drengen blev sammen med en tvillingesøster født i december 2007 som reagensglasbarn, efter at forældrene i otte år havde forsøgt at få et barn.

LÆS OGSÅ: Jeg har fået min bror tilbage

I februar i år blev Tobias syg, og efter en lang række undersøgelser og scanninger fik han konstateret en kræftknude på lillehjernen. Sygdommen spredte sig hurtigt til rygmarven og hjernestammen, og den 9. marts blev den tapre dreng opereret første gang. Kort efter, at drengen blev bestjålet, skulle han starte på 33 strålebehandlinger kombineret med en kemokur. En barsk omgang for den lille fyr, der nu endelig har fået lidt at glæde sig over.

Sponsoreret indhold