Når livet gør ondt

Kronprinsens gamle flamme gik fra model til hjemløs

24. august 2011 af Carsten Holst, Foto: Jørgen Ploug, Marianne Holdt og privat
Kronprinsens gamle flamme, Tene Windelev, også kendt som Athena, forsvandt sporløst i weekenden. Hun er dog blevet fundet i god behold. Læs her, hvordan kronprinsens gamle flamme gik fra model til hjemløs.

Tilværelsen har været barsk for Athena Windelev. For ikke mange år siden var hun en efterspurgt model, der løste opgaver overalt i verden. Hun nåede endog at kæreste lidt med kronprins Frederik. Men da modelkarrieren var slut, røg Athena ud på en voldsom social nedtur. Hun ramte bunden, da hun flyttede ind på et herberg for hjemløse i Odense.

I årevis levede Athena Windelev, 42, som feteret fotomodel et liv, som mange unge piger drømmer om. Med base i USA fløj hun kloden rundt til fotooptagelser for store modehuse. Athena boede på de bedste hoteller og optrådte regelmæssigt i kulørte kendismagasiner, når hun spiste middag med skuespillere som Robert De Niro, Kyle MacLachlan fra Desperate Housewives og andre berømtheder.


Athena har været helt
nede at skrabe bunden
i sit liv. Men den 42-årige
eksmodel er fast besluttet
på at komme tilbage.

Som 24-årig var hun i en periode kæreste med kronprins Frederik, da han boede i USA. Men hendes travle liv satte hurtigt en stopper for det royale forhold. I dag er der ikke megen glamour eller stjernestøv over Athenas liv.

Navnet Athena klinger i dag stadig royalt, da prins Joachim og prinsesse Marie valgte navnet til deres datter.

Se galleriet med prinsesse Athena her >>

Athena er tilkendt førtidspension efter et årelangt alkoholmisbrug, og i næsten et år boede hun på et herberg for hjemløse i Odense efter et voldeligt forhold. Socialt har hun prøvet at skrabe bunden og psykisk været helt derude, hvor livet ikke har haft hverken mening eller indhold. I dag ejer hun ikke meget andet end minderne om et fantastisk liv, der kørte helt af sporet.

- Da jeg flyttede ind på herberget, tænkte jeg, at det nu kun kunne gå fremad. Jeg har gjort mange ting forkert i mit liv, men jeg er ikke bitter. Engang drømte jeg om penge, berømmelse og en evig plads på tilværelsens solside. Nu ønsker jeg mig kun et job og et værdigt liv, siger Athena.

LÆS OGSÅ: Ofrer alt for Lundin

Alkoholiker

På grund af en voldelig ekskæreste bor den tidligere fotomodel på en beskyttet adresse "et sted på Fyn". Nu har hun valgt at fortælle historien om sit utrolige liv til Ude og Hjemme.

Det er en beretning om en tilværelse rig på op- og nedture. Men den viser også, at Athena er gjort af et helt specielt stof. Hun nægter at give op. Athena er en fighter ud over det sædvanlige.

Efter modelkarrieren uddannede hun sig med succes som grafisk designer i Hamborg. Hun tegnede blandt meget andet bilfabrikken Opels logo, der kan ses over hele verden.

Sammen med en kompagnon skabte hun en succesrig virksomhed i København og boede mondænt med millionærlejlighed på Gråbrødre Torv midt i hovedstaden.


Årene som model gjorde, at
Athena udviklede spisevægring.

Men alkoholmisbruget satte en stopper for hendes karriere i erhvervslivet. Efter afvænning på et hjem i Vestjylland havnede hun i en lejlighed på Fyn. Det er herfra, hun nu som tørlagt alkoholiker forsøger at finde tilbage til et solidt og meningsfyldt ståsted i tilværelsen.

Et katalog med fotos fra tiden som model er det eneste, hun har tilbage fra årene, hvor hun peppede kedsomhed og triste øjeblikke op med kokain og fest med spændende mennesker.

Athena er født og opvokset i Seattle på USA's vestkyst som datter af velhavende forældre fra Danmark. 16 år gammel flyttede hun nogle år til Danmark, men som 20- årig tog modelkarrieren fart.

Med base i USA tjente hun gode penge som model på opgaver i Milano, Paris, Zürich og andre modemetropoler. På et tidspunkt blev hun træt af at blive vurderet og værdsat på sit gode udseende.

Athena bosatte sig i Hamborg, og besluttede at satse på en karriere som designer. Det var i den nordtyske storby, at hendes alkoholmisbrug startede. Misbruget fortsatte med fornyet styrke, da Athena bosatte sig i København. I 2004 kom hun i behandling.

LÆS OGSÅ: Fandt kærligheden på facebook

Slæbt skrigende gennem byen

I årene som model var det vigtigt at være slank, og Athena udviklede spisevægring i en tidlig alder. Sygdommen brød ud for fuld styrke i 2005, da hendes vægt nåede ned på 36 kilo. I årene efter var hun flere gange indlagt for at blive behandlet for bulimi, og i dag vejer hun beskedne 42 kilo.

I 2006 gjorde sygdommen, at hun blev tilkendt invalidepension. Men Athena har ikke opgivet håbet om, at hun en dag igen kan få et job og klare sig selv. Hun drømmer om et job som grafisk designer i København. Men hun ved, at det bliver svært.


Athena var en feteret
fotomodel, som rejste
kloden rundt på første
klasse og levede af sit
udseende.

- For to år siden kom jeg desværre ind i et voldeligt forhold. I to år levede jeg indespærret på en gård på Nordfyn, og bagefter måtte jeg uden ejendele flytte på herberg for hjemløse. Det var mildt sagt andre forhold end de hoteller, jeg boede på i mine år som fotomodel, siger Athena med et anstrengt smil.

Sin elskede hund måtte hun efterlade på gården, og via civilretten forsøger hun nu at få sine ejendele udleveret. Hun har prøvet at blive slæbt skrigende gennem Odense midtby af en gal kæreste, og hun har på mange andre måder følt sig nedværdiget og misbrugt. Men Athenas håb er stadig lysegrønt.

- Jeg kan sagtens leve uden rampelyset. Det længes jeg ikke efter. Min familie og vennerne driller mig en gang imellem med, at jeg kunne være endt som prinsesse med slotte og blåt blod, men at jeg besluttede mig for at gå en anden vej i livet. Min computer med alt mit grafiske materiale er stjålet, og jeg har ikke 10.000 kr. til et designkursus. Men jeg giver ikke op. Jeg er sikker på, at lykken venter på mig. Spørgsmålet er blot hvor og hvornår?

Det er efterhånden ikke ualmindeligt, at de kongelige gifter sig borgerligt. Engelske prins William gav i 2011 sit ja til hans borgerlige udkårne, Catherine Elisabeth Middleton, nu Hertuginde Kate, og hun venter deres første barn.

Se billederne fra prins William og hertuginde Kates mindeværdige bryllup her >>

Sponsoreret indhold