Når livet gør ondt

Kvalt af aggressiv pyton mens de sov

8. august 2013 af Joan Andersen, Foto: Rex/All Over Press
Fireårige Noah og Connor på seks år lå og sov, da de blev angrebet af en kæmpe pyton, der i nattens mulm og mørke var sluppet ud af sit bur. Slangen kvalte de hjælpeløse drenge til døde.

Noah og Connor Barthe på fire og seks år lå trygt og sov, da de uden varsel blev angrebet af en 45 kg tung og fem meter lang afrikansk klippepyton.

Slangen, der er kendt for at være særdeles aggressiv, var sluppet ud af et hul i sit bur og ind i ventilationssystemet, som kollapsede under den tunge slange.

Den faldt gennem loftet og direkte ned til drengene, der lå og sov i stuen. Den store slange kvalte dem begge til døde.

Læs også: Emmas mor har demens: Jeg mister lidt af mor hver dag

Ejeren fandt drengene

Noah og Connor var sammen med deres forældre søndag på besøg hos dyrehandleren Jean-Claude Savois, der ejer The Reptile Ocean i byen Campbellton i Canada. Drengene havde leget med hans søn, og de havde alle været ude på familiens gård. Forældrene tog hjem, og lod drengene sove hos vennen.

I løbet af natten blev de overfaldet af slangen.

Det var Jean-Claude Savois, der fandt dem mandag morgen.

- Jeg troede de sov, har han forklaret:

- Men de åbnede ikke øjnene. Jeg troede, de sov, indtil jeg så hullet i loftet. Jeg tændte lyset og så den forfærdelige scene.

Slangen, som han har haft i mere end 10 år, lå sammenkrøllet i et hjørne. Den blev senere afhentet af myndighederne og er nu blevet aflivet.

Troede de var mad

Politiet er ved at undersøge de nærmere omstændigheder ved de tragiske dødsfald. Indtil videre har de fundet ud af, at slangen tidligere har været stukket af fra sit bur, og at den formentlig er gået efter drengene, fordi de tidligere på dagen ude på gården havde leget med geder, hunde og katte. Slangen går efter sit byttes lugt og har formentlig troet, at drengene var mad.

Læs også: Jeg blev forbyttet ved fødslen

Risikerer fængsel

Slangens ejer risikerer at blive dømt for "manslaughter", som er en mellemting mellem uagtsomt manddrab og mord.

Det er endnu uvist, om Savois havde tilladelse til at holde den meget farlige slange, som er ulovlig i den del af Canada, undtaget hvis man følger nogle meget strikse regler. Han havde slangen i et bur i sin lejlighed på førstesalen, kun få meter fra hvor drengene sov, og ikke bag lås og slå i sin forretning i stueetagen, hvor han har krokodiller og andre krybdyr.

Drengene bliver begravet i samme kiste, så de kan være sammen for altid.

Sponsoreret indhold