Lægen fra tv-dokumentaren "Pigen der ikke ville dø" bliver nu sigtet

Hver fjerde dansker så med, da tv-dokumentaren 'Pigen der ikke vil dø" rullede over skærmen. Her fulgte man den 19-årige Carina Melchior, der i 2011 blev udsat for et trafikuheld.
Mens Carina stadig lå i koma efter den voldsomme ulykke, vurderede lægerne, at Carina ikke ville overleve den voldsomme ulykke. Det fik de sorgtyngede forældre til at skrive under på, at Carinas organer måtte bruges til organdonation. Men få dage senere skete miraklet, da Carina vågnede af sig selv.
LÆS OGSÅ: Maddie-sagen tæt på opklaring
Har rejst sigtelse
Efterfølgende blev der rejst skarp kritik af Aarhus Kommune Hospital, hvor Carina var indlagt, og efterfølgende ændrede hospitalet også retningslinjerne for samtaler om organdonation med pårørende.
Og nu har Østjyllands Politi rejst en sigtelse mod lægen fra dokumentarfilmen for at have tilsidesat sine pligter. Det sker ifølge politiet blandt andet for at undgå at sagen forældres, mens Retslægerådet foretager sin vurdering i sagen.
Bor stadig på rehabiliteringscenter
Carina har i dag kæmpet sig tilbage til livet med hård genoptræning. Men til trods for, at lægerne tilbage i 2011 ikke gav Carina noget håb for at overleve, så har hun det i dag godt. Hun lever næsten det samme liv, som før ulykken, men bor stadig på et rehabiliteringscenter.
Carinas familie har stået på sidelinjen og fulgt deres datter siden den tragiske ulykke. De er i dag glade for at lægen, der dengang behandlede Carina, nu står overfor en sigtelse.
- Det er en form for oprejsning for hende, for det viser jo, at der har været noget galt med den måde, hun er blevet behandlet på, siger Carinas far, Kim Melchior til DR Nyheder.
For hele familien betyder det meget, at andre ikke må gå det samme igennem som Carina, og det mener familien, at sigtelsen kan forhindre.
- Vi skal opnå det, at det aldrig nogensinde kan ske mere, læger må ikke være så enerådige, at det aldrig nogensinde kan ske igen, siger Kim Melchior.
Tilbage på arbejdspladsen
Lægen sygemeldte sig efter DR-dokumentaren blev vist, men hun er nu tilbage på sin gamle arbejdsplads.
Hendes arbejde begrænser sig til administrative opgaver, og hun må - så længe sagen verserer - ikke have med patienter at gøre.