Når livet gør ondt

Læger overså baby i maven

17. juni 2014 af Louise søgaard, Foto: Privat
Den 25-årige unge kvinde, troede at hun skulle have fjernet sine æggestokke. I stedet vækkede lægerne hende fra komaen med beskeden om, at de i stedet ville give hende et kejsersnit. Hun fødte en dreng på 4 kilo.

25-årige Rebecca Oldham blev indlagt på Middlemore Hospital, New Zealand med stærke smerter I underlivet. Hun havde længe døjet med kramper, og lægerne mente, at det var Rebeccas æggestokke, den var gal med.

Vækket fra koma

Som den unge kvinde lå på operationsbordet og var i narkose, blev hun vækket igen af lægerne. De havde en chokerende nyhed. I stedet for at fjerne hendes æggestokke, ville de udføre et akut kejsersnit. Rebecca var 32 uger henne og hendes baby vejede mere end 4 kilo.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Sara fødte i hypnose

-Jeg havde lige vænnet mig til tanken om, at jeg aldrig ville kunne få flere børn, og så skulle jeg pludselig til at vænne mig til tanken om, at vi fik nr. 2. Ingen kan forstå, hvordan jeg kunne være gravid uden at vide det, men jeg var jo igennem adskillige test, og ingen læger sagde et ord om graviditeten, forklarer Rebecca.

Inden den planlagte operation af æggestokkene var Rebecca igennem flere blodprøver og graviditetstests på grund af hendes smerter i underlivet. Men det mest utrolige er, at graviditeten også kunne skjule sig på de tre scanninger, som hun fik foretaget. Lægerne beskriver Rebeccas skjulte graviditet som utrolig sjælden.

Rebecca og hendes mand James Tipene havde allerede datteren Hayley på 20 mdr. da lillebror blev født.

Læs også: fødte en giganstisk baby

-Jeg er glad for, at lægerne trods alt vækkede mig af narkosen og fortalte mig om min søn. Det var bedre end hvis de havde vækket mig og blot givet mig min søn i armene. Så havde jeg ikke troet på, at han var min, siger Rebecca.

Babyen sad fast op ad ryggen

Ud over smerter i underlivet, var der ingen andre symptomer på hendes graviditet. Rebecca er en almindelig slank ung kvinde. Lægerne mener nu, at Rebecca sikkert led af smerter, fordi hendes foster lå klods op af hendes rygrad. Det kan også forklare, hvorfor hun ikke fik en større mave.

-Han lå næsten låst

fast op ad min ryg. Selv om han blev taget med et kejsersnit måtte lægerne bruge mange kræfter på at få ham ud. De siger, at jeg fik smerter hver gang han forsøgte at bevæge sig, men ikke kunne, forklarer Rebecca.

Hun har desværre haft svært ved at amme sin søn. Selv tror hun, det skyldes, at hendes krop ikke var mentalt forberedt på at få en baby.

-Når han skriger om natten, tysser jeg på Hayley. Jeg glemmer, at jeg har en nyfødt, siger Rebecca.

Alvorlig lægefejl

Fødselslæge Dr. Martin Sowter undrer sig over Rebeccas tilfælde.

-Der er ofte fejl på hjemmetests, men de tests, som Rebecca fik foretaget på hospitalet, burde ikke være feljagtige. Efter ni ugers graviditet vil der fortsat være graviditetshormoner at spore, siger lægen.

Læs også: Se videoen med verdens mest livlige foster. Som var barnet på vej ud gennem navlen.

Samtidig mener han, at det ikke burde være muligt at overse et foster i en scanning med mindre den gravide kvinde var enormt overvægtig.

-Måske havde lægerne svært ved at finde Rebeccas livmoder på scanningen, men da de endelig fandt den, burde de have set, at der var noget i den. Især når der var tale om et 32 uger gammelt foster. De eneste forklaringer er, at lægerne enten har set på et forkert scanningsbillede eller at den person, som styrrede scanneren ikke har haft forstand på sit job, siger lægen.

Dog er det ikke så usædvanligt at graviditeter først bliver opdaget, når kvinden er langt henne i sin graviditet. Det sker i cirka 1 ud af 500 graviditeter.

Sponsoreret indhold