Når livet gør ondt

Lille Max skriger 10 timer i træk

23. november 2013 af Carsten Holst, foto Jørgen Ploug
Stephanie Beck barselsorlov blev ikke den positive oplevelse, hun havde set frem til. Den blev i stedet et mareridt. Den nyfødte dreng holdt sin mor vågen næsten døgnet rundt, fordi han kun sov en enkelt time eller to. resten af tiden skreg han.

Stephanie Beck, 28, kaster et kærligt blik på sønnen Max, der leger på stuegulvet. Stephanie elsker drengen overalt, og kan næsten ikke få sig selv til at fortælle det, der piner hende.

Stephanie synes, det er flovt, og på en måde skammer hun sig over at berette om det mareridt, hun har været igennem det sidste halvandet år.

Psykisk nedbrudt

For ikke længe siden var Stephanie så fysisk og psykisk nedbrudt, at hun flere gange havde lyst til at kyle Max ud ad vinduet, for at få fred og ro til bare at begrave sig under dynen.

LÆS OGSÅ: Alice blev genoplivet i sin mors arme selvom lægerne havde givet op

I langt over et år havde Max drevet hende til vanvid, og i måneder var hun fuldstændig udmattet. Max skreg af sine lungeres fulde kraft de fleste af døgnets 24 timer.

- Max kunne sagtens skrige 10 timer i træk, og jeg kunne intet stille op. Indtil for nylig havde han ikke sovet igennem én eneste nat. Det blev kun til en time eller halvanden, så skreg han igen, siger Stephanie Beck.

Ved at være rask

De fleste mødre og fædre, der har haft et barn med kolik i en begrænset periode, kan sandsynligvis sætte sig i Stephanies sted. For hende var det blot meget, meget værre.

Først halvandet år gammel er Max nu ved at være så rask, at han kan sove længere tid ad gangen. Men kun to gange har hans mor oplevet, at han har sovet det meste af en nat.

SE GALLERIET: Drengen Beau og hvalpen Theo sover snude mod snude hver eneste dag

Tilsyneladende en perfekt dreng

Morten og Stephanie Beck har dannet par siden 2009, og i 2011 besluttede de at få et barn sammen. Max blev født den 20. april året efter på Sønderborg sygehus, og han var tilsyneladende en perfekt dreng på 3270 gram og 50 cm.

Men intet blev, som hun drømte om. Han gylpede sin mad op, og han begyndte at skrige i vilden sky næsten døgnet rundt. Først efter fire måneder konstaterede lægerne, at den lille dreng havde pådraget sig den såkaldte rotavirus, som mange småbørn rammes af. Den giver diarre og gylp, og forsvinder ofte efter et par uger.

Max sov aldrig

- Max fik det værre og værre, og vi løb ind og ud af syge- og lægehuse. Det begyndte at gå mig på nerverne, og jeg fik aldrig søvn. Langt om længere konstaterede lægerne, at drengen også led af sygdommen refluks, der blandt andet sender syre op gennem drengens spiserør, ligesom han kaster op hele tiden. Men det værste var, at han aldrig sov, siger Stephanie.

Den lille dreng fik en lang række følgesygdomme som hals-, mellemøre- og lungebetændelse, ligesom han havde svært ved at tage på i vægt. Han fik medicin, men i det følgende år sov han ikke igennem én eneste nat. Det var i den periode, at Stephanie var ved at gå ud af sit gode skind, og i sine mørkeste øjeblikke overvejede at kyle drengen langt bort.

LÆS OGSÅ: Rikke fik et barn med Downs Syndrom og har aldrig fortrudt

- I mere end et år fik Stephanie ikke ordentlig søvn. Jeg skulle passe mit arbejde, og hun tog det slidsomme slæb med Max. Da drengen for ikke længe siden for første gang i sit liv sov en hel nat, var det som at vågne op til en ny kone næste morgen. Det havde hun ikke prøvet før som mor, siger Morten.

De fleste mødre elsker at fortælle om deres børns første skridt, om deres første ord, eller noget andet skelsættende. Stephanie glæder sig til at kunne fortælle, at Max har sovet en hel nat.

Det betyder nemlig, at hun selv kan vågne udhvilet næste morgen. Det prøvede hun ikke i mere end et år, dengang Max kunne skrige 10 timer i træk, og drev sin mor til vanvid.

Sponsoreret indhold