Når livet gør ondt

Lille Nadja skal vokse op uden far

25. juni 2009 af Søren Johannesen. Foto: Gregers Overvad
Sabrina Holse fra Vordingborg var både ringforlovet og gravid i femte måned, da hendes kæreste, Christian, blev dræbt i en trafikulykke. Han blev kun 19 år.

Sabrina Holse fra Vordingborg var både ringforlovet og gravid i femte måned, da hendes kæreste, Christian, blev dræbt i en trafikulykke. Han blev kun 19 år.
- Heldigvis nåede Christian at give mig den bedste gave: Min elskede datter Nadja, fortæller 21-årige Sabrina.

Når hun spørger sin kønne datter, hvor far er, svarer den lille pige med et stort smil.
- Dér, siger hun og peger med sin lille finger på et af de mange billeder af Christian, der pryder lejligheden.

Sabrina og Christian lærte hinanden at kende i folkeskolen og blev hurtigt kærester og hinandens bedste venner. I sommeren 2007, da de begge var 19, blev de forlovede. En måned senere opdagede Sabrina, at hun var gravid i sjette uge.

- Christian var helt oppe at køre og fortalte det til alle, han kom i nærheden af, fortæller Sabrina, som læser til social- og sundhedshjælper i Næstved.
Men Christian, som arbejdede som brolægger, nåede aldrig at se den datter, han så inderligt glædede sig til. Mandag den 12. november, 2007, blev den livsglade, unge mand dræbt i en trafikulykke på vej på arbejde.

I flere døgn kæmpede lægerne på Rigshospitalet for at redde Christians liv. Men forgæves.
Inden han blev lagt i kisen, satte Sabrina Christians forlovelsesring tilbage på hans finger. Så sagde hun det endegyldige farvel til den mand, hun elskede over alt på jorden, faderen til det ufødte barn i hendes mave.

Den 20. marts 2008, kl. 01.55, fødte Sabrina lille Nadja på Næstved Sygehus. Med sig i lokalet havde hun det billede af Christian, som havde stået på hans kiste til begravelsen.

I dag har Sabrina lært at leve med tabet.
- Han var sådan et dejligt menneske. Han ville have været den perfekte far. Jeg snakker om ham hver dag. Nadja må aldrig glemme sin far, siger hun og trykker sin lille guldklump ind til sig.

[email protected]

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 26

Sponsoreret indhold