Når livet gør ondt

Lille Oscars hjerteskærende farvel

25. maj 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privat
Gennem mere end 2 år kunne hele verden følge med i Oscars kamp mod en sjælden og dødsens farlig kræftsygdom. Altid smilende, parat til at kæmpe og fuld af gå på-mod, lærte alle Oscar at kende som en tapper og modig lille dreng. Men selv den mest tapre kan møde for store forhindringer. Til sidst sagde lille Oscar til sin mor: Jeg vil ikke være en dreng mere. Kort tid efter døde Oscar. Bare 5 år gammel.
Oscar Knox i hvid skjorte og butterfly i januar, da han fik 400 mennekser til at give blod i Belfast.
Oscar Knox i hvid skjorte og butterfly i januar, da han fik 400 mennekser til at give blod i Belfast.

-I de sidste fire uger har Oscar lidt af flere og stærkere smerte, en vi nogensinde havde forstillet os. Han har lidt af mere angst, end nogen 5-årig nogensinde burde opleve, skrev en tydeligt oprevet og dybt ulykkelig mor på den internet-side, hun har haft gennem årene, hvor hun har fortalt om sin søns hårde kamp.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vil ikke være mig

-Som forældre blev vi skubbet langt ud over grænserne for, hvad to forældre kan bære, når det kommer til at se deres barn lide.

LÆS OGSÅ: Fik fjernet begge bryster

Også for Oscar selv blev det til sidst for meget.

-Jeg vil ikke være en dreng mere. Jeg vil ikke være mig, sagde han til sin mor ifølge hjemmesiden The Oscar Knox Appeal, hvor hans mor og far hele tiden har fortalt om deres lille søns kamp mod sygdom.

Englevinger

Det varede også kun kort tid, før Oscar mor, Leona, og far, Stephen, kunne skrive på Facebook:

SE OGSÅ: Baby på video: Jeg elsker dig

-Vores smukke, fantastiske og højt elskede søn, Oscar James Knox, fik sine englevinger i går eftermiddag. Sov trygt, lille mand. Vi elsker dig så højt.

Oscar Knox fik diagnosen Neuroplastoma tilbage i november 2011. Det er en sjælden men meget aggressiv form for børnecancer, og lægerne gav ikke Oscar mange chancer.

Kræften var væk

Men han og hans forældre tog kampen op og startede en indsamling på nettet for at få penge nok til at Oscar kunne få en helt speciel behandling i USA. Det lykkedes at samle nok penge, og i april 2013 så det ud til, at behandlingen havde hjulpet.

Glædestrålende kunne forældrene fortælle, at der tilsyneladende ikke var kræftceller tilbage i Oscars lille krop. Så meget større var skuffelsen, da sygdommen alligevel vendte tilbage i august samme år.

Oscar og hans forældre lod sig ikke slå helt ud. De kastede sig igen ind i kampen mod sygdom. Gennem årene fik Oscar rigtig mange blodtransfusioner, og familien brugte deres kræfter på en kampagne for at få flere til at give blod.

Oscars store triumf

Oscar oplevede den succes, at deres kampgane gav resultater. 21. januar meldte flere end 400 mennesker sig som bloddonorer ved et stort arrangement i den Nordirske by Belfast.

-I sådan en situation, er det svært at finde de rette ord. Men tak til alle, sagde Oscars mor, Leona.

LÆS OGSÅ: Mobbet efter sin død

Hun og hendes mand fik dog endnu en kamp at kæmpe. Lige da Oscar døde, var der to unge teenagere, der kom med hånende bemærkninger om Oscar på nettet.

De blev selvfølgelig mødt af hård kritik fra mange andre, og den ubehagelige episode fik ikke lov at ødelægge det smukke sidste farvel til Oscar Knox, da han blev bisat fra St. Bernards Kirke i den lille by Glengormley lige uden for Belfast.

Sponsoreret indhold