Når livet gør ondt

Lille syge Ashya i sikkerhed

31. august 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privat
5-årige Ashya King lider af en kræftsygdom i hjernen. Han har brug for konstant behandling. Da hans forældre, uden lægernes godkendelse, fjernede ham fra et hospital i England, startede en international jagt på familien, fordi lægerne mente, at lille Ashya var i akut livsfare. Nu har politiet så fundet ham i Spanien. Og hans mor og far er blevet arresteret.

Torsdag eftermiddag forsvandt 5-årige Ashya King fra Southampton General Hospital i England. Han var blevet fjernet af sin mor og far, Naghmeh, 45, og Brett King, 51. Sent lørdag aften blev Ashya, i følge avisen Daily Mirror, fundet igen.

LÆS OGSÅ: Find 5-årig eller han dør

Lægerne på sygehuset kontaktede oprindeligt politiet, fordi Ashya var i akut livsfare. Ashya King, 5, har en svulst i hjernen, der fuldstændig har lammet den lille dreng. Han er dybt afhængig af at få næring fra en maskine, og lægerne frygtede, at maskinens batterier kun ville holde i ganske kort tid.

Arresteret i Spanien

Ashya og hans familie blev set på en færge mod Frankrig, men da de også har et hus i Spanien, blev eftersøgningen koncentreret om netop det land. Og det var da også her, politiet kunne standse Ashya, hans seks søskende og hans mor og far, mens de kørte i bil.

LÆS OGSÅ: Frikendt for at skyde børnenes drabsmand

Moren og faren blev arresteret mistænkt for at have bragt deres søns liv i fare.

-Stop nu den jagt. Vi forsømmer ikke vores søn - han har det godt, sagde Ashya far på en video, han nåede at lægge ud på YouTube, kort inden han blev arresteret.

Min søn er meget syg

-Vi vil bare gerne have lov at være i fred. Min søn er meget syg, og jeg vil bare gerne have gang i hans behandling. Jeg kommer ikke tilbage til England, hvis jeg ikke kan give ham den behandling, jeg ønsker, siger Brett King i videoen.

LÆS OGSÅ: Griende brev fra mor til dødfødt

Han forklarer, at grunden til at de fjernede deres søn fra hospitalet, var, at de var blevet uenige med lægerne om den fortsatte behandling af deres søn. De var derfor blevet bange for, at de ville blive nægtet adgang til deres søn på hospitalet. Derfor valgte de at fjerne ham. Både så de kunne være sammen med Ashya, og så Ashya kunne få den behandling, familien mener, han har brug for.

Et sygt barns liv i fare

Brett King siger i videoen, at han og familien er blevet kaldt kidnappers og er blevet beskyldt for at sætte et sygt barn liv i fare. Men det eneste, de ønsker for Ashya, er, at være i stand til at sikre ham den behandling, han har brug for. Brett King siger også, at de vil ofre alt for deres søn.

-Vi er villige til at sælge vores hus, hvis det skulle blive nødvendigt, siger han på videoen.

Det engelske politi, som efterlyste familien, er glade for at Ashya er fundet. Men anklagerne mod forældrene er ikke droppet. Derfor er et hold efterforskere fra politiet nu på vej til Spanien for at afhøre Ashyas mor og far.

SE Brett Kings video på Youtube her:

Sponsoreret indhold