Når livet gør ondt

Lisbeth Zornig: Børnehjem kan redde Masho

10. december 2012 af Redaktion, Foto: Steen Wrem
Den tidligere formand for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, mener, at det faktisk kan være en god løsning, at Masho nu er på børnehjem. Adoptivpigen Masho blev landskendt, da hendes tragiske historie blev oprullet for åben skærm i dokumentarfilmen 'Adoptionens pris' den 26. november på TV 2. Her slutter filmen med, at adoptivforældrene kaster håndklædet i ringen og sender Masho på børnehjem efter tre års kamp, hvor pigen slet ikke er faldet til i hjemmet i Holbæk.

Lisbeth Zornig Andersen ønsker ikke at udtale sig specifikt om Mashos situation, men siger generelt:

- Det er en skrøne, at pædagogerne på døgninstitutioner ikke kan udvise kærlighed og omsorg. Tværtimod har de ofte en ekspertise i forhold til de vanskeligheder, børnene har, som man ikke har i plejefamilier. Det lyder som om, Masho har nogle specifikke vanskeligheder, og det er de færreste plejefamilier, der har den specialuddannelse, der skal til for at tackle sådanne problemer, siger hun til Ude og Hjemme.

LÆS OGSÅ: Ude og Hjemme mødte Masho allerede i 2010

Positivt skridt for Masho

I medierne er det nærmest blevet udlagt som et nederlag, at Masho nu er på børnehjem. Men det er det ikke nødvendigvis.

- Jeg kan se i medierne, at mange danskere mener, at Masho nu skal i en anden familie. Men så risikerer man altså at skubbe hende over i en situation, hvor hun vil opleve det samme - hvis den nye familie også kommer til kort.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Zornig kæmpede sig ud af voldens skygge

Børnehjem ændrede mit liv

Lisbeth Zornig Andersen var selv anbragt på børnehjem som barn.

- Det første sted var jeg i to år. Det var elendigt og ødelæggende. Det andet sted var jeg i tre år, og det var fantastisk. Det ophold ændrede min livsbane positivt. Jeg fik masser af behandling og omsorg. Og jeg ser stadig en pædagog, som var ansvarlig dengang, nu 30 år efter, siger Zornig Andersen.

Sponsoreret indhold