Når livet gør ondt

Lotte Kejser: Amalie fortjener sin dom

24. maj 2013 af Karin Heurlin / Foto: Thomas Laursen
Da Paradise Hotel blev vist, blev Lotte siddende i sofaen og så sex-scenen med datteren Amalie og Peter. På samme måde stod hun ved datterens side, da hun blev overfaldet af kæresten, og det gør hun stadig - selvom datteren har fået en betinget dom for at lyve i retten.
Lotte får et velfortjent kys af sin datter Amalie
Lotte får et velfortjent kys af sin datter Amalie

Det ramte som en bombe i Lotte Kejsers pæne nordsjællandske stue, da Amalie kom hjem og sagde, at hun havde meldt sig til Paradise Hotel.

- Jeg var meget vred og uforstående. Hvordan kunne en sød pige som Amalie sige ja til det? Jeg havde aldrig set programmet og havde masser af fordomme. For mig var det kun stakkels omsorgssvigtede børn, som medvirkede. Vi havde rigtig mange skænderier, men hun tog af sted til Mexico, og jeg kunne intet stille op, for hun var fyldt 18.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Lotte Kejser hyrede privatdetektiv

Dybt bekymret i tre måneder

Amalie var væk i tre måneder. For Lotte føltes tiden uendelig.

- Jeg var så bekymret og ringede til produktionen hver dag og sagde ting som: "De hvide hajer er i brunst. De er meget aggressive. Ved I godt det?"

Det var ikke kun de hvide hajer, som sværmede for det modsatte køn. Under optagelserne forelskede Amalie sig i den ni år ældre Peter. Og med forelskelsen førte sex under et hvidt lagen, mens kameraet fulgte hver en bevægelse.

Så Amalie have sex

Lotte sad ved siden af Amalie hjemme i sofaen og så hele scenen, da programmet blev vist i fjernsynet. Da Amalie forsøgte at skifte kanal, holdt Lotte stædigt fast i at se det hele fra start til slut. Hun ville stå ved sin datter. Også nu. Men en fornøjelse var det ikke.

- Helt ærligt, så kan jeg godt lide, at mit liv ser godt ud. Nu skete det her, og jeg kunne ikke gøre noget. Jeg fik det bare serveret. Det er jo ikke det, man ønsker. At ens barn ligger og dyrker sex på tv. Men i stedet for at skamme mig valgte jeg at sige: Det er helt naturligt. De er forelskede og gør det samme som alle andre. Videre.

LÆS OGSÅ: Amalie blev holdt ude som barn

Kørte Amalie på skadestuen

Efterfølgende udviklede Amalie og Peters forhold sig dramatisk, og Lotte var hele tiden med på sidelinjen.
På forsiden af en formiddagsavis kunne man en morgen for to år siden læse, at Peter havde slået og taget kvælertag på Amalie, og hun var blevet fundet i en kælder i det indre København.

Lotte kørte sin datter på skadestuen, og som enhver mor ville være det, var hun optændt af had mod den mand, som havde gjort hendes datter fortræd.

De efterfølgende retssager og forklaringer har dog været lige så forvirrende som Peter og Amalies forhold.

Amalie fortjener sin dom

Da parret fandt sammen igen, valgte Amalie at trække sine anklager om vold tilbage. Senere valgte hun dog at stå ved sine ord. Sandheden skulle frem. Peter havde slået, og det gav Amalie en dom på 60 dages betinget fængsel for at lyve i retten.

- Det glædede mig faktisk. Det kan jo ikke passe, at man kan sidde og lyve i retten. Det er ikke det, jeg har lært hende, siger Lotte.

Peter er ikke længere en del af Amalies liv, og Lotte ser i dag på ham med den rummelighed, som kendetegner hele hendes måde at betragte livet på.

- Ja, Peter gjorde mit barn fortræd, men jeg har medfølelse for ham. Jeg mener ikke, en krænker skal straffes. De skal have en anden slags hjælp, og man skal se på deres baggrund og finde ud af, hvorfor de har gjort, som de har gjort, siger hun.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa fra De unge mødre blev banket af kæresten

Sponsoreret indhold