Når livet gør ondt

Lotte vandt sit livs kamp

22. oktober 2010 af Søren Johannesen
Kort efter Lotte besluttede sig for at tabe sig, fik hun konstateret livmoderhalskræft. I dag er hun rask og 17 kilo lettere.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

To måneder inde i sin slankekur var Lotte Nielsen netop nået et punkt i sit liv, hvor hun igen følte sig ovenpå. Men så kom beskeden fra hendes gynækolog: Du har livmoderhalskræft.

Det var den 2. november i fjor. Med ét var alting forandret for den 44-årige receptionist og hendes dengang 12-årige datter, Susan, som bor i Ishøj ved København.

- Selvfølgelig var det et chok. Jeg bebrejdede også mig selv, fordi jeg i så mange år har haft en usund livsstil. Men samtidig var jeg sikker på, at jeg nok skulle klare den, fortæller Lotte.

Læs også: Anita tabe 18 kilo

Skilt fra manden
I 2007 var hun blevet skilt fra sin mand gennem 21 år. På det tidspunkt vejede hun 94 kilo, hvilket er meget, når man måler 169 cm.

- Vi havde simpelthen levet for godt og spist en masse usund mad. Bearnaisesovs og pommes frites. Jeg havde det rigtig dårligt med mig selv. Jeg gemte mig hele tiden i store tunikaer og syntes, jeg lignede et telt, lyder det fra Lotte.

Nu skulle det være
Da hun besluttede, at nu skulle det være, nu skulle hun en gang for alle slanke sig, valgte hun at få hjælp fra SlankeDoktor på internettet. Hun meldte sig ind den 1. september 2009, på Susans 12 års fødselsdag.

- Mit mål var at nå ned på 72 kilo. Allerede efter en måned havde jeg tabt fire kilo. Det gav mig blod på tanden, fortæller hun, som imidlertid måtte sætte alting på stand-by, da hun kort efter fik den dystre diagnose fra sin gynækolog.

Læs også: Tabte sig og blev gravid

Kræftfri
Tre uger senere blev Lotte opereret på Herlev Sygehus. Hun var heldig. Knuden var blevet opdaget i allerførste stadie. I dag er hun erklæret kræftfri, selvom hun stadig går til kontrol hver tredje måned.
Allerede i januar var Lotte tilbage på sit arbejde.

- Jeg havde det bare sådan, at nu skulle jeg have mit liv igen. Det hele skulle ikke bare gå op i sygdom og frygt for tilbagefald, forklarer Lotte, som genoptog sin slankekur for netop at fokusere på noget andet.

En ny kvinde
Siden da er kiloene støt og roligt raslet af hende. I januar vejede hun 87 kilo. I juni 80 kilo, og i dag står vægten på 77. Den før lidt indelukkede kvinde, som var ligeglad med alt, og stort set aldrig gik til frisøren, er i dag en smuk og smart kvinde med ny frisure, ny garderobe og masser af mod på livet.

- Når jeg ser tilbage på det år, der er gået, tænker jeg, at jeg har opnået et enormt flot vægttab - og så har jeg overvundet en kræftsygdom. Det er i den rækkefølge, jeg ser det, siger Lotte med en livsbekræftende optimisme.

Sponsoreret indhold