Når livet gør ondt

Louise fik stjålet eksamensopgaven

12. januar 2009 af Søren Johannesen. Foto: Thomas Johannesen
Tyven sendte besked fra Louises mobilltelefon

24-årige Louise Tvorup Sassersen skulle have afleveret sin bachelor-opgave i negot-arabisk på Syddansk Universitet i mandags. Det gjorde hun ikke. Men det var nu ikke fordi, den 24-årige pige ikke var færdig med opgaven. Det var hun. Ca. 25 sider om "sundhedstilstanden og fedme i Saudiarabien" havde hun skrevet. Men nu er det alt sammen pist væk.

Om morgenen, den 18. december, brød en tyv ind i Louises forældres hus i Helsingør og stjal den computer, opgaven var gemt i. Tyven stjal også Louises mobiltelefon og hendes gamle computer, som hun for en sikkerheds skyld også havde gemt en kopi af opgaven på - samt den eksterne harddisk og den usb-nøgle, hvorpå den unge studerende havde gemt yderligere to kopier.
- Jeg havde siddet hele natten og knoklet med opgaven. Kl. 05.40 kørte jeg min veninde til stationen, og da jeg kom tilbage kl. 05.50, var mine ting væk, fortæller Louise, som panikslagen fik vækket sine forældre, Ole og Pia.

Udenfor var det bælg mørkt, og Louise gyser stadig ved tanken om, at tyven har stået og luret på hende gennem vinduerne, før han slog til.
- Det hele var meget væmmeligt og mystisk. Tyven rørte ikke noget som helst andet i huset, siger Louise, som kort efter prøvede at ringe til sin mobiltelefon fra sin mors telefon.
- Men han tog den ikke. Så sendte jeg en sms-besked, hvor jeg skrev, at jeg havde en meget vigtig opgave på computeren, siger Louise, som også ringede efter politiet.

Kort efter tikkede en mystisk sms-besked ind fra tyven. "Hvorfor forlod hun mig? Jeg elskede hende så højt - nu kalder hun en anden for søde", stod der på engelsk.
Louise skrev straks tilbage, og herefter fulgte en bizar sms-udveksling, hvor tyven både klagede over sine kærestesorger og lovede at levere de stjålne ting tilbage.
- Det var meget mærkelig at stå og sms'e med en tyv. Det var væmmeligt, fortæller Louise, som imidlertid aldrig fik sine ting tilbage.
Louise må nu starte forfra med sin opgave. Hendes vejleder har udskudt afleveringsfristen i tre måneder.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme uge 2

[email protected]

Sponsoreret indhold