Når livet gør ondt

Louises lillebror blev dræbt af fartgal bilist

27. november 2009 af Helge Christensen. Foto: Gregers Overvad
Louise Kanstrups lillebror Rasmus blev dræbt af fartgal bilist, da han kørte ud med aviser. Gerningsmanden er stadig på fri fod

Det er tirsdag den 10. november. Klokken nærmer sig 9.30. Stedet er Retten i Nykøbing Falster. Blandt tilhørerne i retssal F sidder familien til Rasmus Kanstrup og venter på, at den tiltalte skal komme ind. For første gang skal familien se den mand i øjnene, der for snart 16 måneder siden rev deres søn og bror fra dem, da han i en bil på stjålne nummerplader kørte den 15-årige skoledreng ihjel, mens han var ude med aviser på sin knallert.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dødsbilisten er tiltalt for uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder, fordi politiet mener, han i ulykkesøjeblikket kørte med 160 km i timen på en strækning med 70 km/t. som fartbegrænsning. Men en time inde i retsmødet blev det afbrudt og udsat på ubestemt tid, fordi et vigtigt vidne - en bilinspektør - ikke dukkede op. Det var anden gang, retssagen blev udsat. Første gang var i august, da selvsamme bilinspektør var forhindret i at møde.

- Ventetiden har været meget belastende for os alle, og vi har brugt den sidste tid på at forberede os mentalt på retssagen. Nu kan vi starte forfra igen, siger Rasmus' storesøster, Louise Kanstrup, 19 år. Familien nåede dog at se deres søn og brors drabsmand, den i dag 21-årige lollik, med hænderne dybt begravet i lommerne, kom slentrende ind og satte sig ved siden af sin advokat.

Han nåede også at blive afhørt og erkendte at have kørt på stjålne plader, men nægtede at have kørt hurtigere end 110 km i timen. Og var familiens følelser fjendske over for den tiltalte inden retsmødet, var det for intet at regne mod de hadske følelser, der vældede op i dem efter at have oplevet den 21- årige lollik i retten.

- Vi havde brug for at se ham angre. Brug for at se, at han tog ansvaret på sig som et mandfolk. Men i stedet virkede han totalt ligeglad. Sad bare med udstrakte ben og med hænderne over kors og så ud over os. Han virkede fuldstændig kold og upåvirket, da anklagen blev læst op, siger Louise. Hverken hun eller hendes mor er i tvivl om, at de aldrig finder plads i deres hjerter til at tilgive den tiltalte.

- Det, han har gjort, er utilgiveligt. Han har taget vores dejlige Rasmus fra os og fortjener den hårdeste straf, man kan få. Jeg hader ham for det, han har gjort, siger Rasmus' mor, Gitte Kanstrup, 37, da Ude og Hjemme besøger familien i hjemmet, i landsbyen Nebbelunde ved Rødby på Lolland. Få hundrede meter fra det sted, Rasmus blev kørt ihjel.

Den uhyggelige oplevelse sidder stadig dybt i Gitte, der har været sygemeldt siden ulykken. Hendes tilstand bliver ikke bedre af, at hun dagligt frygter at støde ind i sin søns drabsmand, der bor tæt på Nebbelunde. For mens familien endnu en gang forsøger at samle kræfter til den nye retssag, kører dødsbilisten fuldt lovligt rundt i sin bil.

Sponsoreret indhold