Når livet gør ondt

Lykken varede tre måneder

9. januar 2014 af Karin Heurlin, foto: Privat
Glenn tabte sig mere end 60 kilo i TV3-programmet Ekstremt fed. Han sluttede som en flot mand, der fik et ja fra sin kæreste, da han friede til hende. Den sunde livsstil holder han ved lige. Men kærligheden måtte han opgive 1. december.

Tirsdag aften stod Glenn Christensen på tv som en sand vinder i velsiddende jakkesæt, mere end 60 kilo lettere end et år tidligere under den følelsesladede afslutning på TV3-programmet Ekstremt fed. På læberne havde han et stolt og selvsikkert smil, og i hånden havde han en rød rose. Hvad den skulle bruges til, anede ingen, før Glenn i sidste minut gik på knæ og pludselig friede til sin kæreste, Tanja, som havde været med ham hele vejen gennem det benhårde slankeprojekt.

LÆS OGSÅ: Sandra fra Ekstremt Fed er blevet tyk igen

Kærligheden har taget et sving

- Vil du gifte dig med mig, så jeg kan få lov til at passe på dig hele mit liv? spurgte en rørt Glenn, som fik det svar, han håbede på for rullende kameraer.

Der er gået halvandet år, siden optagelserne sluttede. Og Glenns liv har bestemt ikke formet sig, som han regnede med. Hans vægt er gået lidt op og ned, men kærligheden har taget et enormt sving.

LÆS OGSÅ: Sådan gik det deltagerne fra Ekstremt Fed

Det er hårdt

Glenn og Tanja fik godt nok deres kirkebryllup. De gav hinanden deres ja på den særlige dato 7-9-13.

- Det var så en dum dag at blive gift på, siger Glenn i dag.

Ægteskabet varede nemlig kort. For en måned siden flyttede parret fra hinanden, og det er derfor en berørt Glenn, som fortæller om den uventede drejning i hans liv.

- Det er hårdt lige nu, og jeg er langt nede, siger han om skilsmissen, som er særlig smertefuld, fordi parret har den 2-årige datter, Cecilie, sammen. Hun blev født under optagelserne til Ekstremt fed.

LÆS OGSÅ: Tabte kun 30 kilo i Ekstremt Fed

Trøstespiser ikke

- Det er noget af det sværeste, at jeg ikke skal være sammen med hende hver dag mere, siger Glenn fra Nyborg, som midt i sin krise har fået en livsbekræftende indsigt: Han kan klare modgangen uden at trøstespise.

- Det er let at komme til at ligge på sofaen og æde chokolade, når man har et problem. Men da jeg flyttede for mig selv i december, tog jeg et bevidst valg om, at jeg ville gå i den anden grøft. Jeg har derfor meldt mig til en halv ironman og et halvmaraton, som jeg skal træne mig op til. Jeg vil ikke ned i et sort hul og bare spise, så jeg ender der, hvor jeg var før, siger 36-årige Glenn, som faktisk ikke har sat sig urealistiske mål, selv om det måske for nogen lyder overambitiøst. Den målrettede fynbo gennemførte nemlig en halv ironman i august, hvilket er lidt af en bedrift for de fleste. Og bedriften bliver ikke mindre af, at Glenn tidligere var en mand på 160 kilo, der pustede, bare han skulle stille slikskålen fra sig og rejse sig fra sofaen.

LÆS OGSÅ: For fed til at have venner

Glenns sunde valg

I dag kan han sagtens holde sig fra det lokkende slik. I starten af december købte han to poser slik til en hyggelig aften, men de ligger stadig uåbnede i hans skab. Hans sunde valg har givet resultatet. I løbet af december har han faktisk tabt sig næsten fire kilo uden at være fanatisk, når der bliver sat julemad på bordet. Og som han siger: Når man kan tabe sig i december, så kan man tabe sig hele året.

Det er ikke kun Glenn selv, som nyder godt af, at han har tabt sig, hvad der svarer til et helt menneske. Hans store datter Laura på 13 år er også lykkelig for, at hun nu har en aktiv far, som er meget mere selvsikker.

- Lige nu står jeg selvfølgelig i en svær periode, men ellers har jeg meget mere overskud som far. Jeg kan også mærke, at hun ikke længere er flov over mig. Da jeg var overvægtig, kiggede folk efter mig, og jeg kunne jo godt regne ud, hvorfor de gjorde det, siger Glenn, som i dag kan gå på gaden uden at vække opsigt.

LÆS OGSÅ: Sandra fra Ekstremt Fed: Jeg har smidt 80 kilo

Var ved at droppe brylluppet

Glenn håber dog på, at han på et tidspunkt vil fange en dejlig kvindes opmærksomhed, for drømmen om den store kærlighed har han ikke mistet. Hvorfor kærligheden til Tanja gik i stykker, har han svært ved at sætte ord på, men de havde begge en fornemmelse af, at det ville blive svært, allerede inden brylluppet.

- Vi havde haft nogle kriser inden og var faktisk ved at droppe brylluppet, men jeg havde min stolthed og ville kæmpe for det. Det nåede vi så ikke.

Glenn tvivler dog ikke på, at hans nye aktive livsstil har haft en stor betydning i parforholdet. Da de mødte hinanden, var han en stor magelig mand, men efter programmet fik han travlt med at opfylde sine mål og drømme.

LÆS OGSÅ: Mira var for tyk til at adoptere

Ser datter hvar anden weekend

- Vores veje gik nok i hver deres retning, og da vores problemer begyndte at gå ud over børnene, besluttede vi at gå hver til sit.

I dag har Glenn sin yngste datter, Cecilie, hver anden weekend plus det løse, mens den ældste bor hos ham.

Du kan følge Glenn på hans blog: www.ekstremtfed.dk.


Sponsoreret indhold