Når livet gør ondt

Maddie-sagen tæt på opklaring

14. oktober 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: Polfoto
Det britiske Scotland Yard har fundet nye spor i sagen om Madeleine McCann, som forsvandt for seks år siden, da hun var på ferie med sine forældre i Portugal. Nu skaber to computerskabte fantomtegninger af to mulige gerningsmænd fornyet håb om en opklaring af sagen.

Sagen om Madeleine McCann, som forsvandt i 2007 fra en ferielejlighed i portugisiske 'Praia de Luz' på Algarvekysten, kan være tæt på en opklaring.

Det britiske tv-program 'Crimewatch' på BBC1 sætter i aften, mandag den 14. oktober 2013, fokus på sagen om Maddie, som forsvandt blot få dage før sin fire-års fødselsdag, mens hendes forældre, lægeparret Kate og Gerry McCann, sad og spiste sammen med nogle venner på en nærliggende restaurant.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Komplet billede af forsvinden

I programmet, som er produceret i tæt samarbejde med britisk politi, kommer der nye oplysninger frem, som kan føre til det helt store gennembrud i sagen:

- Vi mener, at vi har et komplet billede af, hvad der skete, da hun forsvandt, fortæller efterforskningsleder Andy Redwood.

LÆS OGSÅ: Maddies mor udgiver bog om datterens forsvinden

Liste med 41 gerningsmænd

Det britiske Scotland Yard genoptog i maj 2011 efterforskningen af Maddie-sagen, efter portugisisk politi i 2008 havde lukket sagen. Siden har de britiske detektiver afhørt 442 personer i 30 forskellige lande, hvilket bl.a. har ført til en liste med 41 potentielle gerningsmænd. Bl.a. med hjælp fra teleoplysninger, som kunne dokumentere, hvem der havde befundet sig i området.

Computerskabte billeder

Blandt de nye oplysninger i sagen er en række computerskabte billeder af nogle af de 41 mistænkte. Herunder to tysktalende mænd, som blev set i det portugisiske ferieresort, da Madeleine forsvandt. Men portugisisk politi undersøgte aldrig, hvem de var, og hvad de lavede i området. Billederne af de to mænd vil også blive vist på både tysk og hollandsk tv.

LÆS OGSÅ: Portugisisk efterforsker til Maddies forældre: Sig sandheden

De sidste 45 minutter

Tv-programmet, der sendes klokken 22 dansk tid, vil desuden i en 25 minutter lang rekonstruktion præsentere en helt ny tidslinje over forløbet om aftenen den 3. maj 2007, da Madeleine McCann forsvandt. Tidslinjen vil især vende op og ned på det billede, der hidtil har været af de sidste 45 minutter.

LÆS OGSÅ: Ondskab tog min datter

Døre og skodder stod åbne

Hidtil har billedet været således: Kate og Gerry puttede Maddie og hendes to mindre tvillingesøskende, inden de klokken 20.30 gik ned til en tapas-restaurant. Klokken 21.15 gik Gerry op for at kigge til børnene, som alle sov trygt. Men da Kate klokken 22.00 ville kigge til dem igen, var Maddie pist forsvundet, og lejlighedens vinduer og skodder stod åbne.

LÆS OGSÅ: Tia blev kun 12 år: Er bedstemor morderen?

De fire teorier

Fire gængse teorier har siden været, at en pædofilring stod bag, at hun blev kidnappet på bestilling af et barnløst par, at hun blev bortført, sexmisbrugt og myrdet af en pædofil sexforbryder, og at hun døde ved et uheld og forældrene selv skjulte det.

Hvis Madeleine McCann stadig lever, vil hun i dag være 10 år gammel.

Computerskabte fantomfotos af de to tysktalende mænd. Foto: METROPOLITAN POLICE

Sponsoreret indhold