Når livet gør ondt

Magnus blev forbrændt i hele ansigtet

17. februar 2013 af Tekst: Carsten Holst. Foto: Jørgen Ploug og privat
Seksårige Magnus sad og hyggede sig ved bålet i sfo'en, da en pædagogmedhjælper hældte brændbar væske på ilden. Resultatet var forfærdeligt.

Seksårige Magnus er en ualmindelig sej gut. Han piber ikke over småting, og bider smerterne i sig, når det gør ondt. Men da hans hoved stod i flammer, og Magnus hverken kunne se, høre eller trække vejret, blev det alligevel for meget for det lille mandfolk. Da Magnus troede, at han skulle dø, græd han for en sjælden gangs skyld hjerteskærende.

- Normalt beklager Magnus sig aldrig. Men det gjorde han den dag, da der gik ild i hans ansigt. En seksårig har et akavet forhold til døden og véd måske ikke helt, hvad det indebærer. Men ikke desto mindre var det de tanker, han havde. Det var frygteligt både for ham og for os, fortæller Liv Durhuus, 40, fra Thisted.

Hældte brændbar væske på bål

Onsdag den 16. januar sendte de trygt Magnus og hans tvillingebror, Jacob, i skole. Klokken lidt over 13 ringede deres ældste datter, Emma, 12, grædende fra skolen til sin mor og fortalte, at der var sket noget frygteligt. Der var ild i hendes lillebrors ansigt.

Magnus og en gruppe andre børn sad ved et bål i SFO'en, da en pædagogmedhjælper hældte brændbar væske på bålet. Resultatet var lige så forudsigeligt, som det var dumt, og ulykkeligvis ramte eksplosionsflammerne den lille dreng i ansigtet. Et mareridt var startet.

LÆS OGSÅ: Sara valgte at skåne sin for søn for et liv som handicappet. Beslutningen ændrede hendes liv

Fløjet til Rigshospitalet

Det var Magnus' far Jesper Mørch Jensen, som straks kørte til skolen.

"Hvad har I gjort ved min dreng," råbte han i en blanding af vantro og chok, da han så Magnus. Da havde personalet tilsyneladende opgivet af ringe til alarmcentralen, fordi det efter deres mening tog for lang tid. Derfor kørte Jesper selv sønnen til Thisted Sygehus sammen med institutionens leder.

Senere blev han med helikopter overflyttet til Rigshospitalet, hvor han lå næsten to uger i isolation, mens lægerne behandlede hans forbrændinger.

LÆS OGSÅ: Michael gik ned efter at have reddet Tina og børnene ud fra en brand

Skal holde sig i skyggen

Nu er Magnus hjemme hos sin far, mor og fire søskende i Thy. Han kan se frem til en sommer, hvor han ikke må få sol i ansigtet. Han skal enten blive inden døre på de varmeste dage, eller også skal han gå med kasket og solcreme med højeste faktor. Men det generer ikke Magnus. Han tager det hele i stiv arm.

Medarbejderen væk fra skolen

Thisted kommune har påtaget sig det fulde ansvar og bedt politiet iværksætte en undersøgelse, der skal klarlægge alle aspekter omkring ulykken. Men det ligger fast, at den pågældende medarbejder ikke længere skal arbejde på Østre skole, hvor Magnus går.

Ægteparret Liv Durhuus og Jesper Mørch Jensen har besluttet, at de ikke vil udtale sig om pædagogmedhjælperen eller hændelsesforløbet, før politiet og kommunen har afsluttet deres undersøgelser.

- Men enhver far og mor kan vel forestille sig, hvilke tanker og følelser vi kæmper med, siger Jesper.

Sponsoreret indhold