Når livet gør ondt

Maja er 24 år og enke

1. december 2008 af Redaktion. Foto: Morten Mejnecke
I august i år stod 24-årige Maja smuk hvid brud og sagde ja til sin elskede Suri. En måned senere var hun enke.

Det var 24-årige Anjas lykkeligste dag, da hun i august i år blev gift med sin kæreste gennem tre år, Suvi. En måned senere var kirken igen fyldt med de samme mennesker. Brudgommen var død - blot en måned efter sit livs bedste dag.

Anja og Suvi mødtes på handelsskolen, hvor de var gode klassekammerater det første år. Andet år var de kærester og uadskillelige. - Suvi var et dejligt menneske. Han var altid glad og positiv, og det kunne jeg slet ikke stå for. Han var verdens bedste kæreste, fastslår Maja.

Men 26-årige Suvi led af en kronisk sygdom: Jo ældre han blev des mindre blev hans lungekapacitet. Medicin hjalp ham gennem hverdagen, og for det meste havde Suvi det godt. Men af og til blev han hastet til hospitalet og indlagt i kortere eller længere tid. - Jeg var da godt klar over, at Suvi næppe ville blive 80 år, men lægerne sagde til os, at han sagtens kunne leve med sygdommen, siger Maja.

Væk på få minutter
En dag da parret havde været hos Suvis læge, besluttede de sig for at gå på rådhuset for at høre mere om muligheden for, at Suvi kunne få sig et skånejob. - Vi var dårlig nok kommet indenfor, før Suvi sagde, at han følte sig svimmel. Jeg skyndte mig at ringe efter en ambulance. Suvi lå på gulvet og vred sig et kort øjeblik, og så var han væk. Ambulancefolkene kom til, men efter en halv times forsøg på genoplivning, opgav de. Der var ikke noget at gøre.

- Det er meget mærkeligt, at jeg er 24 år og kan kalde mig enke. Men jeg ville slet ikke have undværet mit bryllup, selv om det er endt på den her måde. Jeg er dybt taknemmlig for, at Suvi og jeg nåede at få den lykkeligste dag i vores liv sammen, siger Maja, der nu bærer begge vielsesringe.

Sponsoreret indhold