Når livet gør ondt

Maja myrdet som straf

31. juli 2012 af Carsten Holst
Lene var Flemmings store kærlighed, og han forgudede hendes datter, Maja. Da Lene efter 5 års samliv besluttede at flytte, hjalp han hende, men da huset var tomt, slog det i sidste uge klik for ham.
Foto: Privat og Polfoto
Foto: Privat og Polfoto

Torsdag i sidste uge endte et fynsk pars drøm om en tilværelse med eget hus, kernefamilie og dejlige weekender på camping til Bøjden i en tragedie, da Flemming Aage Skaaning skød sit livs eneste, store kærlighed, Lene, og hendes datter Maja.

Efter udåden rettede han salonriflen mod sig selv, og blev det tredje offer for ulykkelig kærlighed.

Lenes 14-årige søn undslap massakren, fordi han ikke var i huset.

Mordet i Otterup

Familie og venner i dyb sorg

Han var ikke sådan
Familie, venner, kollegaer og naboer til den udslettede familie er chokerede. Det var én af naboerne, der fandt de døde i værelset lige inden for hoveddøren.

Alle taler om tragedien. Man prøver at forstå og acceptere det uforståelige: "Sådan var Flemming ikke", siger de fleste. Han var ikke prototypen på en potentiel barbar eller en dobbeltmorder. Men Lene var hans livs kærlighed, og Maja hans lille prinsesse. Hun kaldte ham far.

Læs også: En kræftramt mor fik fjernet sine børn pga. sygdommen, men kæmpede til det sidste

Maja skulle stadig være hans datter
De seneste år var Flemming og Lenes forhold kørt af sporet, og det gik ikke ubemærket hen i det stille villakvarter i Otterup.

De sidste par år levede parret som hund og kat, og flyttede fra hinanden i ét væk. I begyndelsen af juli købte Flemming Lenes halvdel i det fælles hus, og de skulle hver for sig starte på en frisk.

Flemming og Lene havde i gensidig forståelse aftalt, at de skulle fortsætte som gode venner. De aftalte også, at Maja skulle blive véd med at være hans datter - også efter bruddet.

Flemming hjalp sågar Lene med at pakke flyttekasserne. De sidste ting skulle køres til Lenes ny hjem den torsdag eftermiddag, da tragedien skete.

Læs også: Landsbyen Hee er berørt af en frygtelig ulykke, hvor tre piger mistede livet

Mor og søster begraves
"Det må have slået klik i Flemmings hoved", mener de fleste og spørger, hvorfor han ikke kunne nøjes med at tage sit eget liv. Det mest uforståelige i tragedien er nemlig Flemmings beslutning om at tage lille Maja med sig i døden.

En ven af parret fortæller, han betragtede Maja som sit eget barn, mens hans forhold til Lenes nu 14-årige søn var knap så kærligt. Flemming og Lene var uenige om den måde, drengen skulle opdrages på. Det skændtes parret ofte om.

Drengen blev konfirmeret i foråret. Nu skal han begrave sin mor og lillesøster fra den samme kirke.

Familiens historie er desværre ikke enestående - men sommetider er der også nogle, der formår at undgå en så tragisk skæbne. Nogle af de historier, kan du læse om nedenfor.

Sponsoreret indhold