Når livet gør ondt

Majken blev gravid med stedfar

20. januar 2013 af Morten Nørh Mortensen, foto: Gregers Kirdorf
Majken havde altid manglet en far. Så da hun som ni-årig fik en sød stedfar, blev hun lykkelig. Men det tætte forhold udviklede sig til en tragedie. Stedfaderen misbrugte hende og endte med at gøre hende gravid.

Majken var lige fyldt ni år, da hun fik den far, hun altid havde savnet. Da moderens kæreste flyttede ind hos den lille familie i Århus, var der endelig en, der gav hende al den opmærksomhed, hun higede efter.

Men Majkens stedfar var ikke kun sød. Han var også klar til at misbruge sin steddatter seksuelt. To gange blev hun gravid

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Svigtet af mor

- Jeg følte mig jo nok lidt svigtet af min mor. Hun var alene med tre børn, og hun havde jo også sit arbejde at passe. Da Christian kom ind i vores liv, var der pludselig en person, der så mig. Jeg sad på skødet af ham fra første dag. Og jeg løj til alle og sagde, at han var min rigtige far, fortæller 27-årige Majken Nielsen fra Trustrup på Djursland.

LÆS OGSÅ: Misbrugt af sin mors kæreste

Lykken varede dog kun nogle år. Da familien flyttede til landsbyen Kolind, trak mørke skyer ind over Majken. Hun mener selv, at hun var omkring 12 år, da det skete første gang. Hun husker, at Christian låste yderdøren og rykkede gardinerne for, mens hendes søstre legede udenfor.

- Jeg har lyst til at have sex med dig, sagde han til Majken.

Jeg lod det ske

- Jeg forstod ikke, hvad der foregik. Jeg stolede jo på ham. Så jeg nærmest stivnede og lod det ske, fortæller Majken, der i sin barnlige naivitet troede, at Christian aldrig igen ville nærme sig hende på den måde.

Men Majken tog fejl.

- Jeg kunne ikke sige fra. Han truede mig med, at han ville komme i fængsel, og jeg ville komme på børnehjem. Og det gjorde mig virkelig bange. Han sagde, det var vores hemmelighed. Så jeg gjorde, hvad han sagde. Ingen fik noget at vide. Hverken min mor eller søskende, fortæller Majken.

Brød sammen

Men Majken formåede alligevel ikke at holde tæt. I en alder af 26 år brød hun sammen foran en sagsbehandler. Pludselig væltede det hele ud, og senere fik hendes mor Sonja den dystre melding.

- Først havde hun svært ved at tro på det. Men så blev hun helt stille, fortæller Majken, der fik sin mors fulde støtte.

Hos politiet tog man Majkens detaljerede forklaringer alvorligt.

LÆS OGSÅ: Jeg dræbte min far som hævn

- Jeg har jo altid følt, at ingen ville tro på mig. Men det gjorde både min mor og politiet. Desværre nægtede min stedfar alt, fortæller Majken.

Dna-test afgjorde sagen

Politiets efterforskning ændrede dog på det. To gange blev Majken nemlig gravid af overgrebene. Første gang var hun 16 år. Næste gange 17. Begge gange fik hun en abort. Den sidste abort blev afgørende for sagen, da hospitalet havde gemte en vævsprøve, så der kunne tages en dna-test. Og denne test viste med stor sikkerhed, at stedfaren havde gjort Majken gravid.

LÆS OGSÅ: Vil møde sin voldtægtsmand igen

- Så indrømmede han. Men kun, at han havde haft samleje med mig et par gange, inden jeg var 18 år. Og det var langt fra sandheden. Det stod på i årevis. Nogle gange var der hver uge. Andre gange kunne der gå en måned eller to, siger Majken.

Dømt to års fængsel

Majkens 52-årige stedfar blev ved Retten i Randers den 19. december i fjor dømt to års ubetinget fængsel. Retten vurderede at Majken har været udsat for omfattende seksuelt misbrug fra hun var 12 til 18 år. Hendes stedfar skal herudover give Majken en erstatning på 75.000 kroner.

Navnet på stedfaren er opdigtet af redaktionen.

Sponsoreret indhold