Når livet gør ondt

Max døde natten før sit bryllup

11. februar 2014 af Carsten Holst foto privat
16 år efter at ungdomskæresterne Jane Davies og Max Lowry havde taget afsked efter endt skolegang, mødtes de helt tilfældigt igen. Kærligheden blussede straks op, og de var som nyforelskede. De planlagde et gigantisk og romantisk bryllup med 180 gæster. Det blev ikke til noget. Max døde natten før sit bryllup.
Max døde fra Jane dagen før deres bryllup
Max døde fra Jane dagen før deres bryllup

Jane Davies følte, at skæbnen havde udset hende og ungdomskæresten Max Lowry til at blive det perfekte ægtepar. Som teenagere gik de i klasse sammen på college, men efter endt eksamen mistede de kontakten. 16 år efter, at de havde taget afsked på universitetet, stødte de helt tilfældigt ind i hinanden igen på en bar i London.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kærligheden blussede op


I løbet af få øjeblikke blussede den gamle kærlighed op igen. Den nat lovede de hinanden, at de aldrig ville skilles igen.

LÆS OGSÅ: Lykken varede tre måneder

De var stormende forelskede, og blot et halvt år efter, at de var mødtes igen, blev de forlovet. Det var på Max´ 34 års fødselsdag den 21. april 2010, og samme dag friede han. Med glædestårer løbende ned ad kinderne sagde Jane selvfølgelig ja. Ingen af dem var i tvivl om, at de havde fundet deres livs kærlighed.

Romantisk bryllup

Brylluppet skulle stå lørdag den 25. september 2010, og det skulle være en stort og romantisk fest, hvor intet skulle mangle.

Men der blev aldrig noget bryllup. Dagen før Janes største og lykkeligste dag i sit liv døde Max ganske pludselig og uventet. I stedet for at holde bryllup, måtte Jane i gang med at arrangere sin elskedes begravelse. Den skæbne, som Jane troede, var ved at gøre hende til verdens lykkeligste kvinde, viste sig fra sin værste side.

LÆS OGSÅ: Fik hjerte i stedet for nyre (link fjernet)

Som mange andre kommende brudepar besluttede Max og Jane, at de ville tilbringe den sidste aften og nat hver for sig, mens de forberedte sig til den store fest. Få uger før brylluppet var de flyttet ind i en lejlighed i det vestlige London. De kyssede hinanden og sagde på gensyn midt på eftermiddagen uden at vide, at det blev sidste gang, de så hinanden. Efter at have spist middag sammen med gode venner, tog Max alene hjem. Han ville være helt frisk og udhvilet til næste dag.

Sidste aften hos søster

Jane skulle være den sidste nat inden brylluppet hos sin søster i hendes lejlighed blot 10 minutters kørsel fra Max. Søsteren havde samlet hele familien til middag til ære for Jane. Pludselig rejste hun sig midt under forretten og sagde. "Jeg er ked af det, men jeg har ombestemt mig. Jeg vil hellere være hos Max". Derefter gik hun ind i et værelse for at ringe til sin forlovede.

Hendes søster forsøgte forgæves at holde fast i traditionen med at holde brud og gom adskilt den sidste aften. "Du skal være sammen med Max resten af livet. Kan du ikke tilbringe en enkelt aften alene sammen med din familie?", spurgte søsteren. Men dengang 34-årige Jane havde besluttet sig. Hun ville være hos sin Max.

"Jeg elsker dig"

Jane ringede til Max, som lå og slappede af på sengen i soveværelset. "Max, jeg har ombestemt mig. jeg vil være hos dig i nat", sagde hun til sin noget overraskede forlovede. "Jeg elsker dig. Kom bare", hviskede han kærligt i røret, inden Janes blod frøs til is.
- Max kom pludselig med nogle underlige lyde. Han skiftevis rallede, gispede efter vejret og spruttede, som om han havde fået noget i halsen. Jeg vidste med det samme, at noget var galt, siger Jane.

LÆS OGSÅ: Døende mor med til bryllup (link fjernet)

Sammen med sin far kørte hun med hjertet oppe i halsen mod lejligheden, mens hun hele tiden kunne høre Max gispe efter vejret og og sige mærkelige lyde. Janes far ringede fra bilen til alarmcentralen og til en nabo. Han sparkede døren ind til lejligheden, og fandt Max i en elendig forfatning. Han kæmpede for sit liv.

Han må ikke dø

Tre paramedicinere kom hurtigt til, og de forsøgte stadig genoplivning, da Jane nåede frem. "Han er min forlovede. Vi skal giftes i morgen. Han må ikke dø", råbte den panikslagne kvinde til medicinerne.

Efter forgæves at have arbejdet med Max i lejligheden i en halv time, blev han livløs kørt til hospitalet. Heller ikke her lykkedes det lægerne at bringe ham til live. Den 34-årige englænder i tilsyneladende fin fysisk form og uden helbredsmæssige problemer, blev erklæret død. Han var blevet ramt af hjertestop. Sygdommen kaldes Sudden Adult Death Syndrome, og rammer som lyn fra en klar himmel især unge mellem 14 og 35 år. Sygdommen kendetegnes ved, at der ikke er nogen forudgående symptomer på, at noget alvorligt er under opsejling.

Aflyste den store fest

Jane Davies var totalt i chok, da hun dagen efter gik i gang med at aflyse sit bryllup. 180 mennesker var inviteret til middag på en fin restaurant ved floden Themsen. Alle gæster fik besked på, at brylluppet var aflyst, og at de i stedet var inviteret til Max´ begravelse. Tilberedningen af den eksklusive mad til gæsterne blev indstillet, og blomster afbestilt.

LÆS OGSÅ: Nægtede at dø fra datter

Da alt det praktiske var ordnet, bad Jane sin far om at køre til kirken, hvor parret skulle være viet. Far og datter fulgtes arm i arm op til alteret, hvor Jane skulle være gift med sit livs kærlighed. Jane havde brug for at føle, hvordan det ville have været, hvis verden ikke var ramlet sammen omkring hende.

Kyssede Max farvel

Bagefter kørte de to til hospitalet, hvor Max lå i lighuset. Præcis på det tidspunkt vielsen, skulle være fundet sted, bøjede Jane sig ned over kisten med sin mand, kyssede ham blidt på kinden, og hviskede "Farvel min skat".

Sponsoreret indhold