Når livet gør ondt

Mette fik en grusom død

15. maj 2013 af Morten Nøhr Mortensen. Foto: Lars Horn og private
Mette troede, hun havde fundet verdens dejligste mand. Intet kunne være mere forkert. Hun blev dræbt og gemt i et køleskab i to år. Hendes kæreste er nu sigtet for den bizarre forbrydelse.
Mettes søster Jette har endelig fået vished om søsterens forsvinden. Hendes søn Tobias er lige så gammel som Mettes datter.
Mettes søster Jette har endelig fået vished om søsterens forsvinden. Hendes søn Tobias er lige så gammel som Mettes datter.

Da de to kriminalbetjente åbnede det udrangerede køleskab i et udhus i Dannemare på Lolland, ventede der dem et ubehageligt syn. 38-årige Mette Bønnelykke Herholdt havde været forsvundet i to år. Nu var hun fundet. Den 6. februar 2013 kunne familien endelig få fred.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Drabet på den 38-årige førtidspensionist og mor til to er et af de mest bizarre i nyere dansk retshistorie. Allerede under den indledende efterforskning blev det klart, at den 44-årige kæreste ikke blot havde anbragt liget af Mette Bønnelykke i køleskabet. Han havde også taget køleskabet og de sørgelige rester af Mette med sig rundt på Lolland. Til hele to adresser.

Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi har aldrig i sin karriere været ude for noget lignende.

LÆS OGSÅ: Kvalte sin rival med plastikpose

Nægter drab

Den erfarne kriminalbetjent står dog med et problem i den efterhånden omfattende sag, der forventes afsluttet ved et nævningeting sidst på året. Den 44-årige mand nægter nemlig at have slået Mette ihjel.

- Hans forklaring er, at hun døde en naturlig død, og at han ikke vidste, hvad han skulle gøre af liget. Derfor gemte han det i køleskabet, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

Det er dog en forklaring, de fleste har svært ved at tro på. Retsmedicinske undersøgelser har nemlig med sikkerhed påvist, at Mette Bønnelykke blev kvalt. Hun fik proppet papir ind i munden, trukket en plastpose over hovedet og snøret den stramt om halsen.

- Da hun blev fundet i køleskabet, var hun desuden viklet ind i et tæppe, siger Søren Ravn-Nielsen, der af hensyn til sagens efterforskning ikke ønsker i at gå yderligere i detaljer.

Troede hun var heldig

Indtil videre har det derfor ikke været muligt at få en forklaring på, hvorfor det gik så galt kun en uges tid før jul i december 2010.

Dengang boede parret i et lille vandskurret hus i Vesterborg på Vestlolland. Mette virkede som en lykkelig kvinde i tiden op til drabet. Efter en turbulent skilsmisse fra sin tidligere mand havde hun tilsyneladende atter fundet lykken. På hendes Facebook-profil stod der på et tidspunkt følgende:

LÆS OGSÅ: 15-årige Daniella reddede sin mor fra morder

- Fandt ud af, at kærligheden ikke er lige til at finde. Men man kan være heldig, og det blev jeg. Takket være verdens dejligste mand, som har stået bag mig i gode som dårlige tider. Selv om jeg er blevet meget syg, står han stadig ved min side. TAK min elskede ;) Jeg vil altid elske dig. KYS, stod der.

Havnede i misbrug

Livet havde ofte været hårdt for Mette. Hendes nu 10-årige datter, Maja, var allerede tidligt blevet fjernet fra hjemmet, og hendes store søn Christian valgte sin far efter skilsmissen.

Hendes storesøster, 46-årige Jette Herholdt Halskov, har svært ved at forstå, at det gik så galt for søsteren. De har begge haft en tryg barndom med utallige campingferier. Selv har hun fået et godt voksenliv med mand og tre søde børn i et nybygget parcelhus.

- Men Mette havde det ofte svært. Hun havnede i et misbrug. Jeg tror, det var derfor, det begyndte at gå galt. Hun blev mere og mere isoleret fra familien, men hun opretholdt kontakten også til sine børn, fortæller Jette.

Virkede charmerende

Hun nåede kun at se Mettes nu fængslede kæreste en enkelt gang.

- Han virkede som en helt almindelig sympatisk mand. Faktisk charmerende. Men der tog vi fejl, siger Mette.

Hun har talt med et par af mandens eks-kærester, som malede et helt andet billede af ham: En plattenslager og en svindler. Alt tyder da også på, at manden har haft en økonomisk fordel i, at Mette i hele to år var forsvundet. Hver eneste måned gik hendes pension nemlig ind på kontoen.

- Myndighederne vidste ikke, at Mette var i død. Hendes pension blev jo hævet. Og samtidig har han logget ind på hendes Facebook og skrevet i hendes navn, så vi troede, hun var i live. Det med at hun elskede ham. Det er formentlig også skrevet af ham efter hendes død for at føre os bag lyset, siger Jette, der også har set et andet bevis på den 44-åriges ekstreme manipulation.

Fik brev fra død mor

- Maja har to breve fra sin mor. Det ene er beviseligt fra hendes mor. Men det andet er skrevet, mens hun har været død. Skriften er ligesom forsøgt efterlignet. Jeg er sikker på, at det er skrevet af ham, så vi skulle tro, Mette var i live, siger Jette.

LÆS OGSÅ: Mit barns far er morder

Sponsoreret indhold