Når livet gør ondt

Mia levede et dobbeltliv

8. januar 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto: Gregers Kirdorf
Mia overvejede selvmord, da hendes bedrageri blev opdaget. Kærligheden til børnene reddede hendes liv.

Mia Kildefjords verden ramlede sammen under hende, da hendes omfattende bedrageri for flere hundrede tusinde kroner blev afsløret i december måned sidste år.
Hun havde besluttet sig for at tage sit eget liv, da hun sad i bilen og kiggede ud over Hampen Sø, hvor hun ville drukne sig selv, men så ombestemte hun sig i sidste øjeblik, da hun kom til at tænke på sine to børn - Christoffer, 10, og Camilla på syv år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Med et nybygget hus på 200 kvadratmeter i et fint kvarter i Brande og en Audi A6 til 675.000 kroner i garagen kunne det på overfladen se ud til, at privatøkonomien så mere end fornuftig ud, men sandheden var, at den 33-årige bogholder og regnskabschef begik bedrageri mod sin arbejdsgiver og den idrætsforening, hvor hun var kasserer, for at dække hullerne efter sig.
En ekstern gennemgang af regnskaberne i Brande IF fik korthuset til at vælte og afslørede, at Mia Kildefjord havde købt møbler for 78.000 kroner og foretaget 12 hævninger af i alt 142.000 kroner på foreningens konto. Siden er beløbet vokset i takt med, at hendes tidligere arbejdsgivere også har fundet uoverensstemmelser i deres regnskaber.

Bag bedrageriet gemmer sig historien om en ganske almindelig husmor, som blev bedrager, fordi hun lider af købemani.
- Jeg har gået rundt i en rus, som om jeg har været fuld. Jeg kunne mærke, at det var forkert, hvad jeg gjorde, men jeg kunne ikke stoppe det. Behovet for at købe var for stærkt. Det gav mig et kick, når jeg købte en ting, men bagefter var det intet værd for mig. Et par støvler til 1.000 kroner var 0 kroner værd for mig, når jeg kom hjem, fortæller Mia.
Hendes stærke mani har ruineret hendes familie, og Mia skal nu forsøge at vinde en hel families tillid tilbage. Hun er startet i behandling, og fremover skal hun vende sig til en helt ny tilværelse.
- Selvfølgelig er jeg skamfuld, og det er hårdt lige nu, men det er også en lettelse, at det hele er kommet frem. Nu er der rent bord, fortæller hun.

[email protected]

Sponsoreret indhold