Når livet gør ondt

Mie Moltke er helt vild med Mio

19. oktober 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Gregers Overvad
Hun måtte sige farvel til Vild med Dans i fredags. Ikke fordi Mie Moltke blev stemt ud, men fordi hendes partner, Besir Zerici måtte trække sig, efter han blev overfaldet på gaden af fem ukendte gerningsmænd. Ellers har Vild med Dans i høj grad formet Mies liv. Det har givet hende en karriere, en mand og en skøn lille søn.

Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

-Det er det smukkeste af alt. Jeg elsker at være mor, siger danseren fra Vild med Dans Mie Moltke, 33. Og hun kan takke Vild med Dans for, at hun er mor til krudtuglen Mio på 2 år.

-Vild med Dans har fuldstændig ændret mit liv. Da jeg i sin tid blev spurgt, om jeg ville være med, havde jeg faktisk besluttet at stoppe med at danse, og jeg gik og tænkte over, hvad jeg så skulle lave.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Silas og Johannes inviterer indenfor

Det var nok blevet noget med undervisning, for Mie er uddannet folkeskolelærer, og har siden taget en uddannelse som parterapeut.

-Jeg troede ikke, jeg ville kunne leve af dans.

Superromantisk bryllup

Men det, der for alvor åbnede nye veje i livet for Mie Moltke, var hendes møde med sin dansepartner i 2007. Folkene bag tv-serien havde sat Mie sammen med skuespilleren Lai Yde, 44, og det udviklede sig.

Ikke fordi de faldt for hinanden ved allerførste blik. De var meget forskellige. Elitedanseren og skuespilleren med stor interesse for østens mystik og som var lidt hippie-agtig i det, var slet ikke som skabte for hinanden.

LÆS OGSÅ: Mie og Besir ude af dansen

Mie var i høj grad den professionelle danser. Hun skulle lære Lai at danse, og det gjorde hun på den hårde og disciplinerede måde. Men dansen ændrede også de tos forhold til hinanden.

-Det er sådan noget, dans kan gøre. At danse er en meget fysisk måde at være sammen på, og igennem dansen opdagede vi, at vi bare havde en rigtig god kemi, forklarer Mie.

Faktisk en så god kemi, at de to inden Vild med Dans var slut var blevet kærester. Og i maj 2011 blev Mie og Lai gift ved et superromantisk bryllup på Møn.

Hendes nye kæreste var optaget af, hvordan vi mennesker omgås hinanden. På sociale relationer og at forstå andre mennesker.

Allerede da han kom med i Vild med Dans, havde han etableret sit eget firma, Human Direction, der rådgiver erhvervslivet i, hvordan man kan tage de svære samtaler med medarbejdere og bruge nogle af de teknikker, skuespillere bruger på scenen, til at få en god og fair dialog.

Underviser i dans

I dag arbejder Mie også i eget firma. Sammen med Lai ejer Mie Soul House på Nørrebro, hvor hun underviser i dans, men hvor hun også tilbyder parterapi, foredrag og livsstilsarrangementer under navnet Feminine Flow.

-Men det vigtigste, der er sket, er, at jeg har fået en familie og en søn.

Mies skønne Mio er 2 år. Der er kun et par måneder til han fylder 3, og han er netop begyndt i en udflytterbørnehave.

LÆS OGSÅ: Line hjem til fødselsdag

Da vi sammen med Mie henter Mio ved bussen, er det første, han spørger om, "Hvor er mormor?"

-Ja, jeg får heldigvis hjælp af min mor, Lisbet, og min far, Per, i det daglige. Rent faktisk arbejder min mor også for mig. Hun ordner regnskaber og forskelligt på kontoret i Soul House, og ser så også en masse til Mio, fortæller Mie.

-Jeg elsker bare den dreng, siger Mie.

Chef for Thomas og Frederik

Hun virker så overbevisende i rollen som kærlig mor, at vi spørger hende, om ikke hun skal have et barn mere.

For engang skyld virker Mie Moltke pludselig genert. Hun svarer ikke rigtigt på spørgsmålet, men får da mumlet noget om "ikke lige nu", og "man ved aldrig, hvad der sker".

Det er ikke kun Mies mor, der arbejder for Mie. I sin danseskole har hun to lærere ansat, som vi andre kender fra Vilde med Dans.

LÆS OGSÅ: Besir: Jeg bliver så glad

Både Thomas Evers Poulsen og Frederik Nonnemann underviser på Soul House.

-De kalder mig boss. Men faktisk er jeg dårlig til at være chef. Jeg bryder mig ikke om det, siger Mie Moltke.

På samme måde bryder hun sig heller ikke om vold. Hun er meget skarp i tonen, når talen falder på hendes exir fra dette års Vild med Dans efter overfaldet på Besir.

LÆS HELE INTERVIEWET MED MIE MOLTKE I UDE OG HJEMME

Sponsoreret indhold