Når livet gør ondt

Min datter kom hjem efter 8 år

21. juni 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Morten Mejnecke
Heidi har kæmpet i otte år for at få sin datter Kamilla hjem. Nu er det endelig lykkedes. Kamilla er flyttet hjem til sin mor, Heidi, hendes mand, Kenneth, lillesøster Sarah - og om 14 dage skal Kamilla igen være storesøster til en lille pige. –Så bliver vi en rigtig lille familie.


-Jeg er så lykkelig for det, der er sket, siger Heidi Maria Jørgensen, 23. Hun har endelig fået sin datter, Kamilla, 8, hjem.

Men det har været en lang og hård kamp. Heidi var kun 14 år, da hun fødte Kamilla, og kommunen overvågede den unge mor fra starten. Allerede da Kamilla var omkring syv måneder, besluttede de så at tvangsfjerne den lille baby fra sin mor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En enkelt tåre triller

LÆS OGSÅ: Glennie fra De unge mødre: Frygt for min søns liv

Heidi må kæmpe med tårerne, når hun fortæller om sin kamp for at få lov at være en rigtig mor for sin datter. En enkelt tåre triller ned ad hendes kind, da hun viser os de mange papirer i sagen. Hvert eneste brev fra kommunen, hvert eneste brev fra Heidi til kommunen fortæller om Heidis savn og kamp gennem mange år, og giver Heidi minder om de store følelser, hele sagen også handler om. Otte år tog det, men nu er det så lykkedes. Kamilla er kommet hjem.

Heidi er højgravid

- Selvfølgelig er jeg glad. Men det kom også som et chok, da det endelig skete. Vi var kaldt ned i kommunen til et møde, og regnede med at vi skulle diskutere med kommunen, hvor meget samvær vi måtte have med Kamilla.

LÆS OGSÅ: Natacha Nikita tabte 11 kilo

- Men den nye sagsbehandler startede simpelthen med at sige, at Kamilla var hjemgivet. Jeg blev så overrasket, der fløj så mange tanker gennem mit hoved, at jeg faktisk ikke kan huske, hvad der blev sagt på resten af mødet, siger Heidi.

Kamilla er ikke kun flyttet hjem til sin mor. Den lille familie består også af Heidis mand, Kenneth, 26, lillesøster Sarah, på 3 år, og snart får familien endnu en lille pige. Heidi er højgravid og skal føde om et par uger.

Nu skulle det være

- Sarah er lige fyldt tre. Så vi var enige om, at hvis vi skulle have et barn mere, skulle det være nu. Det er selvfølgelig lidt hårdt, at det så falder sammen med, at Kamilla kommer hjem, men sådan er det. Det skal vi nok klare, siger Kenneth.

LÆS OGSÅ: Opsang fra Amanda Sisse

Heidi mødte Kenneth for fem år siden, og 9. april 2011 blev de to gift. Kort efter kom så lille Sarah til verden.

På det sidste har Heidi haft samvær med Kamilla hver uge fra fredag til onsdag. Ellers var det i lang tid fra fredag til søndag, siger Heidi.

I dag er tingene så blevet helt anderledes. Kamilla bor hjemme, og kan så besøge sin tidligere plejefamilie, når det passer.

- Heldigvis har Kamilla boet hos en god plejefamilie, og vi regner da også med, at hun fortsat skal se dem.

En lykkelig familie

Heidi er i fuld hang med at uddanne sig til social- og sundhedshjælper. Hun har taget grundforløbet og lige så snart, hendes barsel er overstået, regner hun med at starte i praktik i Slagelse kommune.

Kenneth er også under uddannelse. Han er begyndt at tage nogle fag på HF, og når de er taget, gælder det en videregående uddannelse.

Jo, fremtiden ser lovende ud for den lille familie i det hyggelige rækkehus i Korsør. Her er naturen lige uden for døren, og her er der masser af andre børn at lege med. Både Sara og Kamilla løber da også glade rundt og leger med naboens børn.

LÆS OGSÅ: Barnebrud dødsdømt

- Nu glæder vi os til at bygge en rigtig lykkelig familie, smiler Kenneth, som bare har et enkelt ønske tilbage:

Jeg er bare så glad

- Jeg vil gerne adoptere Kamilla. Men det kan ført lade sig gøre om et par år. Men så vil jeg helt sikkert søge.

Og Kamilla selv. Hvad siger hun til at være flyttet hjem til mor?

- Jeg er bare så glad, siger hun og løber igen udenfor for at lege og have det sjovt med de andre børn.

Sponsoreret indhold