Når livet gør ondt

Min datter stak sig på kanyle

26. september 2013 af Marianne Knudsen
Seksårige Andrea stak sig på en kanyle i rådhusets gårdhave. Moderen frygter, hun er blevet smittet med HIV, men må vente tre måneder på svar.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Mens Camilla, 33, fornyede sit pas, legede hendes to børn, Andrea og Asger, i rådhusets gårdhave. Ved springvandet fik Andrea øje på en kanyle i vandet og rakte ud efter den. Uheldigvis stak den seksårige pige sig på den spidse nål og slap den straks, hvorefter hendes femårige lillebror, samlede den op for at vise sin mor den.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Pinefuld ventetid
- Jeg blev fuldstændig chokeret, da Asger kom gående med kanylen, der tydeligvis var brugt og med rester af blod i, fortæller Camilla Svare Eliasen, som straks tog til lægen, da det gik op for hende, at Andrea havde stukket sig. Lægen sendte hende videre på sygehuset, hvor begge børn fik taget blodprøver. Familien må dog vente tre måneder, før det kan afklares, om de er smittet med HIV.

Syge menneskers penicillin
-Selv om risikoen er minimal, bliver jeg ikke rolig, før svarene fra blodprøverne ligger klar, siger Camilla, der også har måttet forklare sine små børn, hvad tumulten går ud på.
- Andrea spurgte pludselig, om hun kan dø af at have rørt ved kanylen. Det spørgsmål ramte hårdt, fortæller Camilla. Hun har sagt til børnene, at kanyler er syge menneskers penicillin, og at det er giftigt for dem at røre ved dem.

Sponsoreret indhold