Når livet gør ondt

Min far begik selvmord

24. september 2013 af Annemette Barbré, Foto: Niels Henrik Dam og Jacob Ljørring
I sin selvbiografi, der udkommer på torsdag, afslører Dennis Knudsen, at hans far var alkoholiker og led af angst, depression og malersyndrom. Og at faderens død ikke var en ulykke, men et kamufleret selvmord.

Det lignede en tragisk, men tilfældig ulykke, da den 47-årige tidligere malersvend Per Knudsen en forårsdag i marts 1985 gik ud foran en lastbil på Herlev Hovedgade og var dræbt på stedet. Men nu afslører kendis-frisøren Dennis Knudsen i sin selvbiografi, der udkommer torsdag den 26. september, at hans far i virkeligheden selv valgte livet fra.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dennis Knudsen forstår godt far

- Min far led i mange, mange år af angst og depressioner. Han havde det forfærdeligt, forklarer Dennis Knudsen.

LÆS OGSÅ: Rasmus Seebach: Kritik går mig på

Fordi han selv har haft angst og depression tæt inde på livet, forstår Dennis Knudsen i dag godt sin far.

- Hvis jeg ikke havde været så bange for døden, var jeg gået samme vej. Kun fordi min frygt for at dø har været større end min angst for at leve, er jeg her stadig i dag, erkender Dennis Knudsen.

I selvbiografien beskriver han sin opvækst i en to-værelses lejlighed i Københavner-forstaden Mørkhøj med sine forældre og lillebroderen Dion, hvor hverdagen var præget af faderens psykiske problemer og tiltagende alkoholmisbrug.

Dulmede smerterne

- Min far forsøgte at dulme smerten med alkohol. Når han havde det værst, kunne han ikke være nogen stedet. Det var forfærdeligt at være vidne til uden at kunne gøre noget for at hjælpe ham. Med den viden, jeg har i dag, skulle han jo være hjulpet med samtaleterapi og måske indlæggelse. Men han blev bare spist af med stærke, beroligende piller, siger Dennis Knudsen.

Dennis Knudsen måtte i de år ofte tage turen fra sin læreplads som parykmager i TV-Byen i Gladsaxe hjem til lejligheden i Mørkhøj for at berolige sin ulykkelige far, der sad og græd ved køkkenbordet af frustration over sin situation.

"Når panikken virkelig tog fat, trak han vejret i en plastikpose for at mindske anfaldet. Han led og havde det forfærdeligt med kronisk angst fra morgen til aften", hedder det blandt andet fra Dennis Knudsen.

Faren gav op

- Jeg var en gang med ham til en konsultation hos en psykiater, der sagde, at nu kunne han ikke gøre mere for min far. Hvis nogen havde sagt sådan til mig i mine mørkeste perioder, var jeg gået direkte hjem og havde gjort en ende på det. Det knækkede da også min far fuldstændig. Jeg kunne se rædslen og panikken i hans øjne. Siden hørte jeg ham ofte sidde ved køkkenbordet og sige:

"Jeg kan ikke mere, jeg kan ikke mere", fortæller Dennis Knudsen.

Det var hans lillebror, Dion, der den 12. marts 1985 ringede med meddelelsen om, at faderen var død.

"Han var dræbt på stedet, da han trækkende med sin cykel krydsede Herlev Hovedgade og blev ramt af en stor lastbil", skriver Dennis Knudsen i sin bog.

Afskedsbrevet blev aldrig læst

-Vi var alle i chok og kunne slet ikke forstå, at det var sket.

Da familien efterfølgende skulle rydde op i skabe og skuffer, fandt Dennis Knudsen en konvolut, hvorpå der stod "jeg elsker jer". Ved siden af lå faderens vielsesring og ur, som han ellers altid havde på.

LÆS OGSÅ: Gnaven bulldog adopterer killing

- Jeg ville åbne konvolutten, men min mor forbød mig det. Vi kunne ikke bruge det til noget, mente hun, og hun fik mig til at rive den i stykker og smide den ud, siger Dennis Knudsen.

En beslutning, Dennis Knudsen senere inderligt har fortrudt.

"Jeg har mange gange været rasende på både hende og mig selv over, at vi aldrig fik åbnet den konvolut. Hvis det var et afskedsbrev, burde vi alene af respekt for min far have læst det, for han ønskede måske at give os en forklaring og et budskab".

Hudløst ærlig

I dag har Dennis Knudsen tilgivet sin far de svigt og den smerte, han påførte drengen Dennis og resten af familien ved at være alkoholiker og ved at tage sit eget liv.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at min far begik selvmord, siger Dennis Knudsen, som kun var 21 år, da faren døde.

LÆS OGSÅ: Jeg fik min bror tilbage

I selvbiografien "Jeg dør kun én gang" fortæller han hudløst ærligt både om det glamourøse liv i overhalingsbanen, vi alle kender til. Men også om de mørkeste sider. Og Dennis Knudsen afslører hidtil hemmeligholdte detaljer.

- I bogen er jeg nøgen. Jeg fortæller den nøgne sandhed. Jeg har forsøgt hverken at lægge til eller trække fra. Og jo, jeg er da rystende nervøs for folks reaktioner, siger Dennis Knudsen.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme.

Bogen "Jeg dør kun én gang" er udgivet på forlaget Turbulenz og koster 299,95 kr.

Sponsoreret indhold