Når livet gør ondt

Min søn blev bortført

14. januar 2009 af Søren Johannesen: Foto: Morten Mejnecke
Helles eksmand har bortført parrets søn med til USA

Sidste gang Helle Krath så sin lille søn, Lukas, 8, var i sommer. I juli tog hendes amerikanske eksmand, Buck Lee Manning, 49, drengen med til USA på ferie. Nu er han og Lukas gået under jorden et sted i det store land. I et halvt år har den 43-årige mor kæmpet forgæves for at få sin dreng hjem igen.
Det var meningen, at Buck skulle være kommet tilbage med Lukas den 18. juli. Da han ikke dukkede op, kontaktede Helle straks politiet. Hun ringede også til Statsamtet og hyrede en advokat til at tage fat i alle de relevante myndigheder.

- Nej, jeg er ikke brudt sammen endnu. Det gør jeg først den dag, Lukas kommer hjem. Så knækker filmen. Lige nu kører jeg bare på kaffe og vrede, lyder det frustreret fra den 43-årige mor.
Hun er vred over, at myndighederne ikke arbejder hurtigere, end de gør.
- Hvis det var en bil, der var blevet stjålet, ville det gå sådan her, siger Helle og knipser med fingrene.
- Men når det er et barn, der er blevet stjålet, skal man pludselig igennem så mange instanser. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, siger hun hovedrystende.

Den 18. november var Helle i retten for at få den fulde forældremyndighed over Lukas, men heller ikke den afgørelser er faldet endnu.
- Jeg kan ingenting gøre ud over at vente. Jeg har det fuldstændig ligesom kvinden i filmen "Ikke uden min datter". Det varer ikke længe, før jeg tager sagen i egen hånd. Hvad skal jeg ellers gøre, lyder det desperat fra den frustrerede social- og sundhedshjælper.
I december flyttede hun og kæresten Jan sammen i et smukt hus med egen sø i baghaven i udkanten af Brande. Lukas' værelse ovenpå står klart med alle hans bamser og al hans legetøj. Men der er stille, og sengetøjet ligger stadig pænt foldet sammen i skabet.
Tomheden føles som et hul i Helles hjerte.
- Min lille dreng skal hjem, og det skal være nu!, siger den fortvivlede mor.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nr. 3

[email protected]

Sponsoreret indhold