Når livet gør ondt

Miriam benået og i sikkerhed

24. juli 2014 af Louise Søgaard, Foto:ANSA/Polfoto
Har du også følt for den unge mor til to Miriam Ibrahim, som blev dømt til døden for at konvertere fra Islam til Kristendommen? Så kan du glæde dig over, at Miriam endelig er løsladt og i sikkerhed.

Hele verden fordømte Sudan, da den 27-årige Miriam Yahia Ibrahim blev dømt til døden for at have giftet sig med en Kristen mand, Daniel, fra Sydsudan.

Læs også: Skal hænges for at elske sin mand

Nu er Miriam og hendes to børn endelig løsladt og i sikkerhed på italiensk jord sammen med Daniel, der i mellemtiden har opnået amerikansk statsborgerskab.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Miriam blev fragtet fra Sudan til Rom i den Italienske regerings fly. Om parret bliver i Italien eller rejser videre til USA, vides endnu ikke.

Læs også: Håb for dødsdømte Miriam

I lufthavnen blev Miriam budt velkommen af den italienske Premierminister Matteo Renzi, der ses bag Miriam, samt Udenrigsminister Federica Mogherini, som går bag Viceminister Lapo Pistelli, der har fået lov at bære Miriams 18 måneder gamle søn Martin.

Datteren Maya fødte Miriam i fængslet, hvor hun har opholdt sig siden hun var 3 uger henne. Også sønnen Martin var fænglset sammen med sin mor.

Læs også: Dødsdømte Miriam har født

Miriam blev benået efter mange menneskerettighedsorganisationer og politikere fra hele verden længe har kritiseret Sudan for ikke at overholde en hel basal menneskerettighed - religionsfrihed.

Sudan indførte Sharialov i starten af 1980érne. Ifølge Sharialoven må Islamiske kvinder ikke gifte sig med mænd med andre religioner, ligesom det er ulovligt at konvertere til andre religioner. I begge tilfælde risikerer kvinden dødsstraf som Miriam. Mænd må gerne gifte sig med ikke rettroende.

Sponsoreret indhold