Når livet gør ondt

Mit barns far er morder

26. februar 2009 af Joan Andersen. Foto: Birger Vogelius
Et voldeligt ægteskab. En far, der begik et brutalt mord. Og en lille pige fanget i midten.

I årevis har Lisbeth de Haas, 40 år, kæmpet for at give sin 11-årige datter Michelle det trygge liv, hun selv har drømt om. For Lisbeths eksmand, John Peter Nielsen, er morder. Faren til hendes lille pige begik det brutale mord på den 26-årige Kim Michael Jensen, der blev dræbt med utallige knivstil en sommernat i farens lejlighed i Roskilde.
Da hun hørte om mordet, havde hun en klar fornemmelse af, at John var indblandet.

- Han havde ringet til mig mange gange den nat, men jeg sov jo, så jeg tog ikke telefonen. Og så slog jeg det bare hen. Jeg var lettet, da han blev fængslet, siger hun.
Lisbeth, der aldrig var i tvivl om, at hendes eksmand var i stand til at slå ihjel. For John og Lisbeth havde et stormfuldt forhold, og en dag slog det fuldstændig klik for John.

- Han smed mig ned i sofaen og tæskede mig med knytnæver. Hans øjne var helt sorte. Han fandt en dolk frem og sagde, at jeg skulle dø, mens han holdt dolken ved min hals. Jeg fik ham på en eller anden måde talt fra det. Så begyndte han at sprætte mit tøj op med kniven. Og lige pludselig stoppede han. Jeg løb over til min søster, fortæller Lisbeth.

Hver gang hun så de sorte øjne igen, løb det hende koldt ned af ryggen, og hun vidste, hvad John var i stand til.
- Jeg ved ikke, hvor jeg var psykisk. Jeg turde ikke forlade ham. Jeg er vel bare ligesom alle andre voldsramte kvinder, siger Lisbeth.
Alligevel fandt hun modet og kom væk. Den beslutning har hun aldrig fortrudt.

Trods det voldsomme forhold har Michelle altid haft kontakt til sin far. Også da han blev idømt 12 års fængsel for mordet. Men det har taget hårdt på den lille pige.
- Michelle holder meget af sin far, men hun er også bange for ham. Hun har jo været vidne til mange frygtelige ting, siger Lisbeth, der i dag ikke længere er bange for sin eksmand.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer ni

[email protected]

Sponsoreret indhold