Når livet gør ondt

Mobning førte til 12-årige Rebeccasd selvmord

23. oktober 2013 af Louise Søgaard / Foto: privat
To jævnaldrende piger er anholdt i sagen om 12-årige Rebecca Ann Sedwicks selvmord, fordi de fortsatte deres grove mobning på facebook –selv efter Rebeccas selvmord
12-årige Rebeccas mobning førte til selvmord

Mobning førte til Rebeccas selvmord

Ja! og ? Jeg udsatte Rebecca for mobning, og hun begik selvmord. Og hvad så? Skrev en 14-årig pige som en status på facebook en måned efter hendes offer for mobning havde begået selvmord ved at kaste sig ud fra toppen af en cementsilo ved en forladt cementfabrik.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Ni-årige Oliver blev udsat for mobning i tre år af fire drenge. Nu har han endelig fået fred fra bøllerne

Den status var for ondsindet til at det lokale politi kunne ignorere den. Pigen blev anholdt og overdraget til de sociale myndigheder, som tager sig af unge kriminelle.

Veninden angrer selvmord

Rebeccas tidligere bedste veninde, der også blev anholdt, er overladt i sine forældres varetægt og har husarrest indtil sagen skal for retten. Hun er selv kun 12 år, og i modsætning til den ældre pige udtrykte hun ifølge politiet anger.

Politiet rystet over forældresvigt

-Jeg er forarget over, at den 14-årige fik lov at beholde sin mobil, så hun var i stand til at fortsætte sin chikane og mobning selv efter Rebeccas selvmord. Vi ville egentlig vente på oplysninger fra mobil-selskabet, men da hun postede sådan en tilståelse, måtte vi handle med det samme.

-Vi kan ikke lade sådan en som hende gå frit omkring. Hvem ville hun så forulempe? Hvem ville blive hendes nye offer for mobning?, siger Sheriff Grady Judd fra Polk County, Florida.

Ifølge ham var Rebecca udsat for massiv mobning fra december 2012 til februar 2013. Men pigens mor Tricia Norman hævder, at mobningen startede lang tid før og fortsatte indtil Rebecca begik selvmord for fem uger siden.

Læs også: Mille fik tvangstanker af mobning. Selv læreren mobbede hende i 5. klasse

Alle vendte ryggen til Rebecca

12-årige Rebecca, der gik i 7.klasse, blev udsat for mobning i skolen af sine tidligere venner, men også på samtlige sociale medier. Det hele var ifølge politiet iværksat og styret af den samme pige. En 14-årig der havde set sig ond på Rebecca, fordi Rebecca havde datet dennes kæreste tidligere.

-Ingen kan lide dig. Du bør dø. Hvorfor begår du ikke bare selvmord? Drik klorin og dø! Var nogle af de beskeder Rebecca dagligt modtog via facebook, ask.fm og Kik messenger - sociale medier, som det er svært for forældre at følge.

Rebeccas mor forsøgte at hjælpe

Rebeccas mor så fortvivlet til, mens hendes datter blev mere og mere indelukket og ked af det som følge af mobning. Da Rebecca i december begyndte at skære i sig selv, fik moren hende indlagt på et psykiatrisk hospital. Derefter meldte moren sin pige ud af Crystal Lake Middle School, så Rebecca kunne starte på en frisk efter sommerferien.

LÆS OGSÅ: Sådan opdager du tegnene på mobning

Mistede bedste veninde

Men den grove mobning stoppede ikke. Det lykkedes den 14-årige at vende samtlige Rebeccas venner imod hende.

Rebeccas bedste veninde på 12 år, som også er anholdt i sagen, blev i stedet bedste veninde med den 14-årige. Og alle der talte med Rebecca blev truet. De ville blive udsat for mobning lige som Rebecca, hvis de ikke vendte hende ryggen.

I sin dagbog, som Rebeccas familie fandt efter datterens selvmord, skrev Rebecca.

-Hvor mange liv skal gå tabt, før folk lærer at forstå, hvor ondt ord kan gøre?

Forældre lukker øjnene

De anholdtes forældre forsvarer deres døtre med påstande om, at pigernes profiler blev hacket, og andre stod for mobning og skrev de grimme ting.

Politiet har beslaglagt pigernes computere og har iværksat en undersøgelse, som skal klargøre præcis hvor omfattende mobberiet var. Den 14-åriges pauseskærm var et billede af Rebbas hoved på en togskinne.

-Hold øje med dine børns opførsel online. Gå ikke op i at være dine børns bedste ven, men vær i stedet dine børns bedste forælder, understreger Sheriff Judd.

LÆS OGSÅ: Sådan tackler du mobning

Sponsoreret indhold