Når livet gør ondt

Mødre-gruppe mod overvægt

7. november 2008 af Redaktionen
I Varde har man oprettet en særlig mødregruppe for overvægtige kvinder. Her skal kvinderne forsøge at hjælpe hinanden til varigt vægttab.
Med i mødregruppen er Dorthe Sneum, 41, med sønnen Flemming, Lillian Harborg, 27, med Valdemar og Lene Ladefoged, 31, med Rasmus.
Med i mødregruppen er Dorthe Sneum, 41, med sønnen Flemming, Lillian Harborg, 27, med Valdemar og Lene Ladefoged, 31, med Rasmus.

Sunde og veltilpasse ser de ud - babyerne med deres runde kinder, buttede små maver og elastikker rundt om håndledene. Akkurat som små nye verdensborgere skal se ud. Men disse dejlige babyer har det til fælles, at deres mødre i årevis har kæmpet mod overvægt.

En særlig mødregruppe
Kvinderne fra Varde forsøger nu i en helt speciel mødregruppe for overvægtige at støtte hinanden i forsøget på at smide de overflødige kilo.
- Nu skal vi snart til tykkegymnastik, siger en af kvinderne og hentyder selvironisk til den fysiske træning, der er en del af projektet. Nøgleordene er sammenhold, ændrede kostvaner og motion.
- Overvægt og graviditet er nemlig en farlig kombination. Det skader både mor og barn og kan være medvirkende til graviditesdiabetes og andre sygdomme, fortæller lederen af projektet, jordemoder Mette Byskov.

Samtaler og aktiviteter
Kvinderne, der alle har kæmpet med kiloene i årevis uden at opnå et varigt vægttab, mødes hver uge til træning. Hver anden uge mødes de med Mette Byskov og taler om kost og livsstil.
- Vi er meget bevidste om, at det ikke bare skal være en kaffeklub. Vi tager hver gang et nyt fagligt emne op og gør meget ud af at sætte nye delmål. Vi tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens kostråd, der kan passes ind i enhver familie, forklarer Mette og tilføjer, at det er lykkedes at få det succesfulde projektet udvidet, så det snart også kan tilbydes gravide i de øvrige byer i området.

LÆS OGSÅ:

Gravid med spiseforstyrrelse

Fedmeoperationer slog fejl

Sponsoreret indhold