Når livet gør ondt

Mor dræbt i jalousi

6. januar 2010 af Lennart Schønberg
Trekantsdrama, kostede 50-årige Sanni Irene Madsen livet, fortæller hendes tre børn.
Foto: Søren Skarby
Foto: Søren Skarby

Når lille Niclas og hans mormor, Sanni, havde tilbragt en hel dag sammen i mormors kolonihavehus i Egebæk Havekoloni ved Odense, skulle de to altid igennem et helt specielt ritual, når tiden kom til afsked.
Først 50 hurtige kys på mund og kinder.

Og når den fem-årige så sad godt spændt fast i barnestolen på mors cykel og trillede ned igennem havekolonien, råbte han igen og igen de ord, Sanni selv havde lært ham, "Bye, Bye, Bedste, I love you. Bye, Bye, Bedste I love you."
Men nu er de smukke ord og den lyse drengestemme forstummet i Egebæk Havekoloni.

Tævet ihjel
For den 6. december blev Sanni frataget sit liv på den mest bestialske måde, da hendes 46-årige forhenværende kæreste tævede hende til døde foran hendes kolonihavehus.
Flere vidner har forklaret, at Sanni og ekskæresten havde skændtes voldsomt hele eftermiddagen før drabet.
Den 46-årige har indrømmet sin handling i et grundlovsforhør, men har dog ikke oplyst om motivet til drabet.

Ugerningen skete kun få måneder efter, at Sanni, der arbejdede som serviceassistent på Odense Universistets Hospital, havde forladt den ægtemand, hun havde boet sammen med i 17 år.
Ifølge børnene var Sanni dog på vej tilbage til sin eksmand, og det kan meget vel være denne beslutning, der har fået det til at slå klik for den drabssigtede mand.

Tilbage står Sannis trebørn, Lonni Madsen, 28, Rikke Madsen, 30, og Brian Kristensen, 30, med sorg og vrede over, at deres elskede mor skulle ende sine dage på så tragisk vis.

Savner mormor
For Rikke, der er mor til Niclas, har smerten en yderligere dimension.
- Niclas og Sanni elskede hinanden så højt.
De kunne slet ikke undvære hinandens selskab, og Niclas elskede bare de dage, hvor han var på besøg i mormors kolonihavehus.

Hun var verdens bedste "Bedste", der legede med ham i en uendelighed, forkælede ham og aldrig over for mig, familien eller hendes kollegaer undlod at gøre opmærksom på, hvor højt hun elskede Niclas, fortæller Rikke, da Udeog Hjemme besøger søskendeflokken i Odense.

- Nu savner han bare "Bedste" så meget. Han forstår ikke helt endnu, hvorfor han ikke skal se hende mere.
For nylig spurgte han mig,om han ikke måtte se "Bedste", når hun ligger i kisten, men det måtte jeg jo forklare ham, at det kan man ikke.
Jeg måtte også forklare ham, at når "Bedste" skal begraves, ja, så vil der være rigtig mange mennesker til begravelsen. Mennesker, der er kede af det.
Så begyndte Niklas at græde, og jeg kunne heller ikke selv holde tårerne tilbage, fortæller Rikke, der som sin bror og søstre stadig er i chok over moderens død.

Elsket af alle
Et lille plaster på såret for Sannis nærmeste i disse dage er de mange positive og kærlige ord, der er strømmet ind om deres mor i de sidste uger.
Både via telefon og sms-beskeder - og på Facebook på internettet.
- Mor var et vellidt og højt respekteret menneske.
Hun kunne være sammen med alle, lige fra vagabonder til direktører, og for hende var alle lige meget værd.

På sygehuset var hun kendt for at sprede humør og glæde omkring sig.
Og hvis en sygeplejerske ikke kunne få en patient til at tage sin medicin, så kunne mor.

Hun gik ind i hjertet på alle mennesker, og derfor virker hendes død jo også så meningsløs, siger Lonni, mens hun sammen med Rikke kigger i et fotoalbum fyldt med familiebilleder.
Da der dukker et nyt foto op med Niclas og "Bedste," erindrer Rikke en af de sætninger, hun flere gange har hørt sin søn sige efter mormors forfærdelige død.
- Jeg elsker dig helt op til stjernerne, "Bedste". Helt op til stjernerne.

Læs også...
Camilla fandt sin elskede død
Et budskab fra himlen

Sponsoreret indhold