Når livet gør ondt

Mor forgifter datter for at få opmærksomhed

13. juni 2014 af Nina Sommer Foto: skærmprint
En mor har gennem længere tid forgiftet sin egen datter. Hun skal nu i fængsel for at have bragt sin datters liv i fare.

For mange mennesker er facebook det oplagte sted for at få opmærksomhed. Den metode benyttede en mor sig af, da hun oprettede en støtteside på Facebook, hvor hun skrev om datterens sygdom og hendes kamp for livet, som fik stor opmærksomhed og fik donationer af folk, som ville hjælpe pigen.
Men baggrunden for støttesiden var ikke som de mange støtter havde troet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Lille Freya blev forgiftet af sin mor

Den 23-årige australske mor havde købt kemoterapi-medicin til kemopatienter og gav det til sin raske fireårige datter i ni måneder.

Ramt af knoglemarvssvigt

Resultatet var blandt andet, at datteren blev plaget af tiltagende kvalme, opkast, hårtab. Til sidst var hun tæt på at dø. Blandt andet blev hun ramt af knoglemarvssvigt.

Mens det stod på, beskrev moderen i gribende vendinger hendes datters "kamp for livet" på Facebook. Det gav støtte fra 8.000 personer og sågar omkring 3.000 kr. i økonomiske bidrag.

Anklageren Glen Cash argumenterede, at moderen gjorde skade på sit barn, så hun kunne tiltrække sig opmærksomhed fra omverdenen.
Da barnet blev indlagt begyndte sundhedspersonalet at mistænke moderen for at have forgiftet pigen. Det blev senere bekræftet, da politiet ransagede kvindens hjem, hvor de fandt pilleknuser og kvitteringer for medicinen.


Læs også: Blev indvalid af HPV-vaccinen


Hun blev idømt maksimum seks års fængsel. Med den tid, hun allerede har siddet inde, har hun mulighed for prøveløsladelse i april 2015.
I forbindelse med domsafsigelsen erklærede dommeren hendes svigt af datterens tillid for "ubegribelig". "Du har påført din datter stor lidelse," føjede hun til.

Sjælden mental sygdom

Ifølge moderens advokat lider kvinden af en sjælden mentalforstyrrelse, Münchausen by proxy, hvor personen påfører deres barn, eller en anden nærtstående, sygdom eller symptomer så barnet gentagne gange bliver indlagt på hospitalet.

Den fire-årige pige bor nu hos sine bedsteforældre og er i bedring.

Sponsoreret indhold