Når livet gør ondt

Mor går i 10. klasse

21. oktober 2008 af Søren Johannesen, Foto: Kristian Linnemann
Dina er hoppet tilbage på skolebænken for sin egen og børnenes skyld. Og så ved hun nu, at mors råd nok ikke var så tossede endda.
Dina på 25 år mener, at sønnen Jonas, der går i 1. klasser, erbedre til matematik, end hun er. De læser tit lektier sammen.
Dina på 25 år mener, at sønnen Jonas, der går i 1. klasser, erbedre til matematik, end hun er. De læser tit lektier sammen.

Dina var kun 17 år, da hun blev mor for første gang, og derfor gik ud af skolen. Nu er den 25-årige Nakskov-pige tilbage i 10. klasse.

For at præge børnene
- Lige nu er det mit mål at gøre 10. klasse færdig, bagefter vil jeg gerne tage en hf eller en HG. Jeg gør det både for min egen og for børnenes skyld. Dels så jeg bedre kan hjælpe dem med lektierne, dels fordi jeg gerne vil have, at de selv en dag tager en uddannelse. Så jeg prøver at præge dem, lyder det med et smil fra Dina.

Fik barn i trods
Allerede som 16-årig flyttede Dina hjemmefra. Dengang var hun ret ligeglad med skolen. Hele 9. klasse druknede nærmest i fester. I foråret 2000 blev Dina imidlertid gravid med sin kæreste.
- Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg ville beholde barnet. Også lidt i trods mod min mor, indrømmer Dina.

Hvad mor siger …
- Når jeg ser tilbage på mit liv, ville jeg nok have truffet nogle andre valg. Jeg troede, at det var en leg at have et barn. Selv om jeg nødig vil indrømme det, har jeg nogle gange tænkt, at jeg nok skulle have lyttet lidt mere til, hvad min mor sagde, smiler Dina. Hun og moderen, Henny, har i øvrigt i dag et godt forhold til hinanden.

LÆS OGSÅ:

Fra skolepige til topmodel

Jeg vil klare mig selv

Sponsoreret indhold