Når livet gør ondt

Mor og datter lever i skjul

22. juli 2013 af Joan Andersen: Foto: Morten Mejnecke
Fængselsstraf, dagbøder, trusler og et liv under jorden har ikke fået Jane Petersen, 46, til at opgive sin datter.

På tiende år lever Jane under jorden med sine to børn. Hun er på flugt fra den mand, der i flere år forfulgte hende og mod hendes vilje blev far til hendes ni-årige datter Michelle. Frygten lurer lige under overfladen hver dag.

- Michelle kunne ikke forstå, at hun ikke må gå alene i skole. Den ligger jo kun 500 meter herfra. Men jeg vil altså ikke risikere, at hendes rigtige far finder os og kidnapper min datter, fortæller Jane.
Den biologiske far er en irakisk mand, der for 11 år siden blev sygelig besat af Jane, som han mødte under en tur i byen i Sønderborg. Janes hænder ryster. Igen og igen får hun tårer i øjnene, når hun tænker på den mand, der har ødelagt hendes liv.
- Mine forældre fik mig flyttet til Silkeborg, men der fandt han mig også. Han brød ind i min lejlighed flere gange. En dag stod han der pludselig med en slagterkniv, fortæller hun.

Heller ikke et polititilhold var nok til at overbevise manden om, at Jane ikke ville se ham. En mørk vinteraften slog han til igen.
- Han kom og sparkede døren ind, fortæller Jane. Hun har ikke lyst til at tale mere om episoden, der endte med, at hun meldte manden for voldtægt. Men sagen kom aldrig for retten pga. manglende beviser.

Fem måneder senere gik det op for Jane, at hun var gravid, og det var for sent at få en abort.
- Da jeg tænkte over det, vidste jeg, at jeg ikke kunne give hende væk. Det er jo ikke hendes skyld. Hun er jo en uskyldig lille pige, siger Jane.
Dén beslutning har hun aldrig fortrudt, selv om det har kostet hele familien en masse bøvl i forhold til den irakiske mand.
Michelle er i dag blevet adopteret af Janes nye mand. Hele familien har skiftet både fornavne og efternavne og bor på en skjult adresse et sted i Danmark.
Navnene i denne artikel er familiens oprindelige navne.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer syv

[email protected]

Sponsoreret indhold