Når livet gør ondt

Mor under opsyn

21. januar 2009 af [email protected]
På mor-barn-hjemmet lærer Mette at være mor

Mettes biologiske forældre er døde. Moren var alkoholiker, og faren var narkoman. Men Mette Bakke, 23 år, var heldig. Hun endte allerede som baby hos en kærlig plejefamilie, som hun i dag betragter som sin egen.

Med Mettes historie i baghovedet fandt kommunen anledning til at slå alarm, da hun var midt i graviditeten. - Kommunen mente, at jeg havde brug for et ophold på et mor-barn-hjem. Som jeg har forstået det, var det, fordi jeg havde for meget fravær i skolen.

Når jeg ikke kunne klare skolen, så kunne jeg nok heller ikke klare et barn. Men et barn er jo noget meget mere specielt, siger Mette. Nu otte uger efter fødslen af hendes smukke datter Nadja ser det ud til at ende lykkeligt. Mette klarer rollen som mor fremragende.

-Selvfølgelig får jeg hjælp. Jeg vil jo gerne selv. Men hvis Nadja græder meget, kan jeg spørge en af behandlerne, om de vil lave en flaske til hende. Det er mest småting. Pasningen klarer jeg selv, forklarer hun. For Mette var det hårdt at flytte ind på Familieinstitutionen Skovvænge ved Vordingborg. Hun følte, at hun havde en trussel hængende over hovedet;

-Hvis ikke jeg klarer den, så fjerner de barnet. - Først da jeg havde begravet de tanker dybt, kunne jeg koncentrere mig om at være mor. Og så gik det godt, fortæller hun.

Den første tid kan godt virke lidt ensom og stille i Familiehuset. Før boede hun hos sine forældre i Haslev, og faren til barnet bor i Slagelse. - Jeg ser ikke min familie og venner så meget, men min kæreste kommer hver anden weekend sammen med sin seks-årige datter, fortæller hun.

Sponsoreret indhold