Når livet gør ondt

Mor vil ikke have os

11. august 2012 af Mikkel Milsgaard
Tvillingerne Sascha og Mascha er for anden gang i deres korte liv blevet svigtet. Først af deres biologiske forældre, som forlod dem på hospitalet, og dernæst af deres adoptivforældre, som efterlod dem i et venteværelse. Det eneste, de ønsker sig, er en varm favn, de kan trykke sig ind i og sige: Mor!
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

En mand kommer ind i venteværelset. Han har vinterjakke på, og hætten skygger for hans ansigt. Foran sig skubber han en tvillingeklapvogn med to små børn. Han kigger lidt forvirret rundt. Som om han lige overvejer situationen en ekstra gang. Så vender han rundt og forsvinder væk ad de snedækkede gader i Skt. Petersborgs frysende kulde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Kasseret af adoptivmor

Sådan begynder historien om en adoptionssag med den sørgeligste slutning, man kan forestille sig. Historien om tvillingerne Sasha og Masha, som blot 15 måneder gamle blev efterladt til deres egen skæbne, fordi de var uønskede hos deres adoptivforældre.

Klapvognen, som tvillingerne
blev efterladt i.

Små af deres alder
Ude og Hjemme har som det første medie i verden fået lov til at møde de to hovedpersoner. Det sker på Børnehjem Nr. 8. En ældre, velholdt toetagers bygning i udkanten af Skt. Petersborg. Bygningen er omkranset af en lille have med et højt metalgitter.

Da Sasha og Masha kommer ind i lokalet, går de os i møde, som havde vi kendt hinanden altid. De er 19 måneder og små af deres alder, fordi de er født for tidligt. Drengen, som hedder Sasha, har en ternet skjorte og smækbukser på. Pigen, som hedder Masha, har en lyserød prinsessekjole på - og en matchende hårbøjle i sit brune hår.

Siden den 30. maj i år har Sasha og Masha officielt været forældreløse igen - hvilket betyder, at et nyt par nu har mulighed for at adoptere dem, hvis de bliver godkendt til det. De er straks interesserede i det Duplo Lego, vi har med til dem. To zoologiske haver, to lastbiler og to safari-jeeps. De er tvillinger, så der er naturligvis to af hver ting.

Den kvindelige børnehjemsdirektør forklarer, at tvillinger ifølge russisk lov skal adopteres sammen. Det er én pakke:

- Nu er det Guds vilje, som afgør, hvor de skal hen, siger hun.

Alene i verden
Hun vil ikke fotograferes og vil helst ikke tale om sagen, men tilføjer dog: - De har fået en svær start på livet, og der venter et stort arbejde. I er blevet, som I er, fordi jeres forældre har arbejdet hårdt for det og været der for jer. Det samme har Sasha og Masha nu brug for.

Tvillingerne blev født for tidligt i november 2010, de var alt for små og måtte i kuvøse. To dage efter fødslen skrev deres biologiske forældre under på, at de ikke længere ønskede at være forældre for dem. Årsagen er ukendt. Fra da af var de nyfødte babyer alene i verden.

Læs også: Kampen om Katrine

Anna S. og hendes mand besøgte børnehjemmet i oktober 2011 og faldt straks for tvillingerne. De elskede dem tilsyneladende, som var de deres egne børn - og der blev hurtigt knyttet bånd.

Derfor var det også med vantro, at medarbejderne på børnehjemmet i Tula erfarede, at tvillingerne uden videre forklaring var blevet efterladt af deres nye mor og far i venteværelset på et adoptionskontor i Skt. Petersborg

Skal have nye forældre snart!

- Det er en tragisk sag. Vi er forargede over deres handling. Hun havde god kontakt med børnene fra begyndelsen. Selv om de er små, og derfor ikke forstår så meget endnu, er det alligevel et psykisk traume for dem, fordi de nu for anden gang i deres liv er blevet forladt.

Mens vi er på besøg i mødelokalet, begynder Mashas underlæbe at bæve let. Hendes øjne bliver blanke. Hun rækker armene ud efter vores tolk, Jelena. Hun vil: Op, op, op! Vores tolk fjerner en tåre fra øjenkrogen. Hun tager pigen op og siger noget på russisk til hende. Både Sasha og Masha ligner to spørgsmålstegn: Er I mon vores nye forældre? Det er vi ikke - men hvis Gud virkelig har en vilje, som direktøren siger, må der ikke gå længe, inden en mand og en kvinde står i mødelokalet, tager dem op og siger: Ja, vi er jeres forældre!

Læs også: Femårig redder lillebrors liv

Sponsoreret indhold